Varmen i en parkeret bil kan være livsfarlig for din hund. Modelfoto: Mostphotos

Varmen i en parkeret bil kan være livsfarlig for din hund. Modelfoto: Mostphotos

Hedebølge: Efterlad ikke dyr i bilen

Mandag modtog Nordsjællands Politi to anmeldelser om hunde, der sad efterladt i varme biler på Vinagervej

Af
Anne Dahl Kristensen

Hedebølgen har ramt Danmark, og ligesom os mennesker har dyrene det også varmt. Derfor må man heller ikke efterlade dyrene i de varme biler, der hurtigt udvikler sig til rene bageovne, når de står parkeret. Ikke desto mindre var det netop, hvad der skete to gange mandag.

Kl. 12.00 fik Nordsjællands Politi en anmeldelse fra en borger, der kunne konstatere, at en lille hund sad efterladt i en bil på Vinagervej i Gentofte. Politiet har forsøgt at få fat i ejeren af hunden, men det fremgår ikke af politiets døgnrapport tirsdag, hvorvidt det er lykkedes.

Blot en halv time senere kl. 12.30 modtog politiet en ny anmeldelse fra den samme gade, nemlig Vinagervej, hvor en lille hund, formentlig en puddelhund, også sad efterladt. Der var ifølge politiet ikke tale om den samme hund som i det første tilfælde.

Ejeren af denne hund havde rullet vinduerne lidt ned, så hunden kunne få luft, ligesom der var sat en skål vand til hunden på forsædet. Politiet ankom til stedet, og de fik fat i ejeren, som fik læst og påskrevet, at man ikke skal efterlade dyr i den varme bil, heller ikke selvom der er taget visse forholdsregler. Den lille hund havde det dog angiveligt fint, da den kom ud.

Publiceret 24 July 2018 18:07