DEBAT:

Hvor er millionerne til de ældre?

Henrik Thorup (DF), Kærmindevej 31, Gentofte

I en længere kommentar i Villabyerne til mit indlæg om de manglende penge til de ældre fra værdighedsmilliarden, som Dansk Folkeparti fik gennemført i Folketinget, afviser den konservative Bente Frimodt-Møller (28.11.) kommunens manglende brug af penge fra værdighedsmilliarden.

Jeg skal derfor gøre opmærksom på følgende fakta: Sundheds- og ældreministeriets midtvejsevaluering 2016 og 2017 viser noget helt andet! I den periode (cirka 10 måneder) har Gentofte Kommune modtaget 14,1 millioner kroner fra værdighedsmilliarden.

Heraf er der KUN brugt 2,5 millioner kroner!

Det er en bundskraber ud af samtlige kommuner i Danmark! I samme periode har man for eksempel i Brøndby brugt 5,9 ud af 6,4 millioner, Greve Kommune 7,7 ud af 8,3 millioner, Vejle 17,9 ud af 19 millioner og Aarhus 43,9 ud af 44 millioner kroner!!

Det er nogle eksempler, som viser, at Gentofte ligger i bund, når det drejer sig om at indfri formålet med værdighedsmilliarden til gavn for de ældre borgere i kommunen.

Alle kommuner har haft stort set samme vilkår for udbetalingstidspunktet i 2016 fra ministeriet, så hvorfor Gentofte skal glimre med et minimalt brug til vore ældre, er uforståeligt.

Til sidst kan det oplyses, at der igen i år er tilgået Gentofte 14,1 millioner kroner, så det samlede tilskud for 2017 er oppe på 25,7 millioner kroner.

Så når Bente Frimodt-Møller skriver, at ”pengene til de ældre bliver brugt helt efter hensigten,” så tillader jeg mig på vegne af Dansk Folkeparti at stille et stort spørgsmålstegn ved det.

Publiceret 12 December 2017 08:00

SENESTE TV