DEBAT:

Nu giver vi Mindelunden et fortjent løft

Rasmus Jarlov, MF, forsvarsordfører, Det Konservative Folkeparti

Det er nu sikret, at faldne modstandsfolk fra Anden Verdenskrig fortsat kan æres og mindes i Mindelunden i Ryvangen nord for København. Efter konservativt pres er Mindelunden nemlig kommet på finansloven, hvilket garanterer et særligt årligt tilskud på 500.000 kroner.

Pengene sikrer blandt andet, at der fortsat tilbydes rundvisninger til skole- og gymnasieklasser, hvilket jeg mener er meget vigtigt. Børn og unge skal nemlig forstå, at det ikke er en selvfølge, at vi lever i fredstid. Det er et resultat af andres heltemodige handlinger.

Mindelunden betyder noget helt særligt for vores fælles historie. Den blev indviet 5. maj 1950 som minde for de tusindvis af danske modstandsfolk, som døde under Anden Verdenskrig, og mellem 50.000 og 60.000 gæster hvert år stedet. Derfor er det så vigtigt, at det bevares. Folk, der har ofret deres liv for Danmark, og for at vi i dag lever i frihed, må ikke glemmes og spares væk. De skal æres.

Det har været naturligt, at Det Konservative Folkeparti er gået forrest i at sætte fokus på denne sag. Det handler om vores historie, vores kultur og tidligere tiders helte. Derudover er det et smukt, grønt sted, som samler danskerne - selv næsten 70 år efter indvielsen.

Så selvom det for nogen kan virke som en lille ting i en stor finanslov på mange milliarder, hvilket det også er rent økonomisk, så er jeg personligt meget stolt over at være med til at styrke Mindelunden.

Publiceret 18 December 2017 20:30

SENESTE TV