DEBAT:

Demokrati eller...?

Mads Berg, Fredensvej 69, 2.th.,Charlottenlund

Det har været interessant at følge konstitueringen, og historierne om den, af den nye kommunalbestyrelse i Gentofte Kommune.

Nu er der 18 medlemmer af de forenede Konservative og ét medlem i opposition. Det eneste parti af de forenede Konservative, der gik frem, var Radikale, og det hænger nok sammen med, at de havde valgt en anden spidskandidat.

Det er sjovt, at de Konservative, igen, har valgt en viceborgmester fra deres socialdemokratiske fraktion, som de næste fire år vil modtage 355.762 kroner.

Hvad får de Konservative mon ud af det? Jeg som borger famler stadig i blinde for at få øje på, hvad en viceborgmester laver i Gentofte.

SF gik mere tilbage ved dette kommunalvalg, end ved sidste valg, hvor de røg ud og er kun repræsenteret i Kommunalbestyrelsen, fordi de var i valgforbund med Enhedslisten og Alternativet.

Alligevel indgår SF i en konstituering, hvor de tilslutter sig et budget, som i Berlingske er kategoriseret som et af de mest højreorienterede – jf. artikel offentliggjort 15. november 2017.

Det socialistiske i SF er svært at få øje på, især når man forholder sig til de sidste budgetforlig, de var med i, lige før de røg ud, hvor de stemte for potentialejagten, som var rå besparelser i både skoler og daginstitutioner. Man skulle tro, de havde lært af det.

Jeg må komplimentere Hans Toft, som først formår gennem sit store valgforbund at hive ekstra mandater, der cementerer hans flertal og derefter at inkludere SF i de forenede Konservative.

Jeg er tilhænger af demokratiet, og det bekymrer mig en del, at fraktionerne i de Konservative, ikke er tydeligere, men heldigvis har vi Enhedslisten i Gentofte – de siger hvad de mener og gør, hvad de siger, og jeg er ikke i tvivl om, at der også bliver sat dagsordner fra Enhedslisten i de kommende fire år.

Publiceret 25 December 2017 14:00

SENESTE TV