Vikingerne indtager biblioteket

I februar og marts har Ordrup Bibliotek spot på vikingetiden

Tilbage til vikingernes tid. Det kan man komme i februar og marts.

Røde Orm smyger sig nemlig rundt på Ordrup Bibliotek, inden Det Kgl. Teater har premiere på forestilling i Ulvedalene til sommer. Med andre ord står februar og marts i vikingetidens tegn, når biblioteket inviterer indenfor til udstillinger, foredrag og filmaftener.

Guder, helte, skjoldmøer, konger og banditter er nogle af de ingredienser, der skal til, når forestillingen 'Røde Orm' skal skrues sammen til et drama, der giver indblik i vikingetidens Danmark. Til sommer kan teaterstykket opleves i Dyrehaven, men frem til da stiller Ordrup Bibliotek skarpt på forestillingen og i mere bred forstand, den tid stykket giver indblik i.

Udstilling af kostumer

Stuntmand, kostumedesigner, instruktør, scenograf og teaterteknikere fra Det Kgl. Teater kommer til Ordrup Bibliotek og fortæller om overvejelser og forberedelser til stykket. Biblioteket har fået lov til at låne flere af kostumerne fra 'Røde Orm', som bliver udstillet mellem reolerne i hele februar og marts.

Ordrup Bibliotek dykker også ned i vikingetidens litteratur, når litteraturhistoriker Erik Skyum-Nielsen kommer og fortæller om, hvordan sagaerne bidrager til forståelse af vikingernes verden og dermed til forståelsen af danskernes eget kulturelle og nationale fundament. Og fra Moesgaard Museum i Århus kommer leder af vikingetræffet, Sara Heil Jensen, og fortæller om begrebet 'vikingetid' som et så effektivt symbol, at man i dag genfinder det i alt fra pålægspakker til danske fodboldroligans' udklædning.

En af vikingernes største bedrifter var deres togter rundt i verden i deres imponerende langskibe. Derfor inviterer Ordrup Bibliotek på tur til Vikingeskibsmuseet i Roskilde for ved selvsyn at få et indtryk af vikingernes store skibe. Biblioteket sætter også fokus på asatro og de nordiske guder med både foredrag og film. Blandt andet er filmatiseringen af en af Marvel's historier om Thor på programmet. Læs mere og book billetter på bibliotekets hjemmeside genbib.dk/viking.

På Ordrup Bibliotek kan man blandt andet se nogle af de kostumer, der bliver brugt i Røde Orm. Pressefoto

På Ordrup Bibliotek kan man blandt andet se nogle af de kostumer, der bliver brugt i Røde Orm. Pressefoto

Publiceret 31 January 2018 20:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV