’Vi vil sejle mere - vil du med?’ hedder et nyt fællesskab for kvindelige sejlsportsentusiaster. Pressefoto

’Vi vil sejle mere - vil du med?’ hedder et nyt fællesskab for kvindelige sejlsportsentusiaster. Pressefoto

Kvinder sætter sejl sammen

En gruppe lokale sejlere starter nyt projekt for at få flere kvinder på vandet

Af
Signe Haahr Pedersen

Der mangler tilbud til kvinder, der går op i at sejlads. Det mener sportssejlerne Henriette Koch og Josefine Boel, der begge er tilknyttet KDY (Kongelig Dansk Yacht Club) i Hellerup.

Derfor har de taget initiativ til et nyt fællesskab, hvor kvinder kan mødes og begive sig ud i bølgerne sammen.

“Vi er sociale i ordets bedste forstand og samtidig ambitiøse på land og vand. Vi vil skabe et sammenhold, der kan være med til at sikre næste generation af pigesejlere ved et stort fællesskab, hvor alle er velkomne uanset ambitioner,” skriver de en pressemeddelelse.

Projektet har fået navnet 'Vi vil sejle mere - vil du med?' og tager overvejende udgangspunkt i tre sejladsformater: ligasejlads, match-race og fleet sejlads.

I Sejlsportsligaen er man begejstret for initiativet.

“Det var en stor fornøjelse at se, hvordan holdet (KDY's kvindehold) havde det sammen, da de sejlede SAILING Champions League i september. Der var så meget energi, erfaring og impact. Både til lands og til vands! Det kan vi som national og alsidig Sejlsportsliga kun bakke op og hjælpe med så godt som muligt – både praktisk og kommercielt. Vi arbejder sideløbende med på sigt at få opbygget en egentlig kvindeliga,” siger Brand Manager Nynne Ammundsen i pressemeddelelsen, hvori det fremgår, at der blev afholdt kick-off for projektet den 30. januar hos Poul Stig Møller Briller på Strandvejen.

De første fællesstræninger kommer til at foregå på Øresund i bådtypen J/70.

Publiceret 12 February 2018 17:00

SENESTE TV