Novo Nordisk har rekrutteret to forskere til Danmark

To talentfulde forskere flytter fra Storbritannien til Danmark, efter de har modtaget Novo Nordisk Fondens Young Investigator Awards

Efter et internationalt opslag har Novo Nordisk Fonden, der ligger i Hellerup, bevilget Young Investigator Awards til de to biomedicinske forskere Lea Klingenberg Barfod og Tomonori Takeuchi.

Bevillingerne på hver 20 millioner kroner vil gøre forskerne i stand til at etablere deres forskningslaboratorier i Danmark og forfølge deres ambitiøse forskningsprogrammer over en periode på syv år.

Målene for forskningsprogrammerne spænder over forståelse af komplekse biologiske processer til forbedringer af medicinske behandlinger.

Dansk og japansk

Lea Klingenberg Barfod, ph.d, kommer til Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet fra Jenner Institute på University of Oxford, hvor hun har været Senior Research Scientist. Som lektor i København kommer Lea Klingenberg Barfod til at lede et forskerteam, som vil fokusere på at forbedre kvaliteten af de antistoffer, der aktiveres af vacciner.

Tomonori Takeuchi bliver en del af Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet og kommer til at lede en forskergruppe på Dandrite. Han kommer fra University of Edinburgh, hvor han været Postdoctoral Research Fellow, siden han flyttede dertil fra Japan.

Tomonori Takeuchis Young Investigator Award-forskning vil fokusere på, hvordan de neurale strukturer i hjernen organiserer viden.jbe

Publiceret 12 February 2018 10:15

SENESTE TV