Sprogsalon:

Kom og tal tysk på biblioteket

Ordrup Bibliotek åbner nu en sprogsalon for tysk

På Ordrup Bibliotek kan du få Europa helt tæt på og holde dine sprog ved lige. En ny tysk sprogsalon starter op 14. februar, og alle interesserede er velkomne til at tale med på tysk.

Frivillige sprogentusiaster har i samarbejde med Gentofte Bibliotekerne skabt mulighederne for, at man kan dyrke, øve og udvikle sine europæiske sprog i bibliotekernes sprogcaféer og -saloner. På Ordrup Bibliotek er der saloner for samtaler på fransk og på italiensk, og nu kommer der også en salon på tysk.

Initiativet er Lise Kofoeds. Hun er pensioneret tysklærer, og for hende handler det både om at finde fællesskab med andre tyskentusiaster og om at holde sproget ved lige:

“Jeg har undervist i tysk i 40 år, og det er ærgerligt ikke at få brugt sproget. Jeg håber, at der er andre, der har det på samme måde og har lyst til at tale tysk blandt bibliotekets reoler.”

Hun understreger, at man skal føle sig velkommen, uanset niveau. Man lærer jo netop ved at høre andre tale.

“Jeg forestiller mig, at vi kan tale om aktuelle emner, der optager deltagerne, for eksempel nyheder fra Tyskland, Danmark eller verden, men også om kulturelle og sociale temaer. Jeg vil forberede et par emner til hver gang, men vil også meget gerne have input fra deltagerne. Selvom der ikke er tale om undervisning, vil jeg også gerne tage grammatiske emner op, hvis nogen ønsker det.”

Lise Kofoed er klar til tysk sprogsalon første gang onsdag den 14. februar fra klokken 16.

Det er tidligere tysklærer Lise Kofoed, der står for initiativet. Pressefoto

Det er tidligere tysklærer Lise Kofoed, der står for initiativet. Pressefoto

Publiceret 13 February 2018 23:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV