Uge 7:

Løbet tør for idéer?

Udforsk din krop eller livet under 1. verdenskrig. To bud på underholdning, hvis man mangler inspiration her i uge 7

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Din krop er virkelig genial. Den kan tænke, bevæge sig og trække vejret. Helt automatisk.

Sammen med Danmarks Radio sætter Experimentarium fokus på din geniale krop. Og i vinterferien er der åbent til kl. 18 alle dage og torsdag helt til kl. 20, så der er endnu mere tid til at dykke ind i kroppen, fortæller Experimentarium i en pressemeddelelse.

Man kan blandt andet komme helt tæt på kroppens klistrede hemmeligheder. Organmiraklerne. Dykke ind i et øje. Eller rejse med fra mund til mås, når Experimentarium snit for snit dissekerer et helt fordøjelsessystem.

Livet under 1. verdenskrig

Det var barskt at være soldat på Garderhøjfortet tilbage i 1915, hvor fortet var iskoldt, og vandet drev ned af væggene. Nu er der heldigvis dejlig lunt og tørt i udstillingerne, så når vinterferiens kulde sætter ind, er alle velkomne i varmen, fortæller Garderhøjfortet.

Garderhøjfortet rummer oplevelser for hele familien, fortæller Kristine Adler-Nissen, som er fortets leder, i en pressemeddelelse.

“Børnene elsker at prøve missionerne i vores soldaterbøger, og de kan bruge timer på at lege i gymnastiksalen og med vores interaktive kanon. Samtidig rummer udstillingerne spændende information for de voksne omkring livet på Københavns Befæstning under 1. verdenskrig. Og de, der er særligt interesserede, kan komme kl. 12 og gå med på vores lange rundvisning i hele fortet. Her får man mulighed for at se alle fortets kringelkroge, også fodfolkskasernen, der ikke normalt er åbent for gæsterne,” fortæller hun.

Hver halve time er der mulighed for, at hele familien kan få sved på panden, når de i fællesskab kan komme op i det store kanontårn og prøve at skubbe den 100 tons tunge kanon i stilling.

Fortet har i uge 7 åbent hver dag fra 10.30-16.

Publiceret 13 February 2018 13:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV