Biblioteket anbefaler:

Leonora Christina Skovs ’Den, der lever stille’

Af
Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

'Den, der lever stille' er en meget fin og velskrevet roman, som man har svært ved at lægge fra sig, når man først er gået i gang.

Romanen starter lige på og hårdt. Vi møder Leonora på hendes mors dødsleje, hvor Leonora beslutter at skrive historien om sig selv og sit liv.

Det leder os til historien om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge. Hun tænker, at hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende.

Det er historien om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst.

“Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over. 'Den, der lever stille' er en stærk fortælling om at blive sig selv, om at hige efter en forklaring og længes efter sin mors kærlighed.

Leonora Christina Skov (f. 1976) har tidligere udgivet romanerne 'Hvor intet bryder vinden', 'Førsteelskeren', 'Silhuet af en synder', 'Champagnepigen' og 'Rygsvømmeren'.

Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk. Hun er litteraturanmelder ved Weekendavisen, mag.art. i litteraturvidenskab og har modtaget Kunstfondens tre-årige arbejdslegat.

På baggrund af sin mors lange kræftforløb skrev hun sidste år et stort essay i Politiken om sine erfaringer med den svære samtale om døden, og siden har hun holdt en lang række foredrag for hospitalspersonale, der arbejder med kræftsyge.

’Den, der lever stille’ er en stærk fortælling om at blive sig selv, om at hige efter en forklaring og længes efter sin mors kærlighed. Pressefoto

’Den, der lever stille’ er en stærk fortælling om at blive sig selv, om at hige efter en forklaring og længes efter sin mors kærlighed. Pressefoto

Publiceret 14 February 2018 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV