Prins Henrik er død:

“Man var aldrig nervøs for at tale med ham”

Folketingets formand, Gentofte-borger Pia Kjærsgaard, mindes Prins Henrik som et meget givende menneske

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Det er en bevæget og trist Pia Kjærsgaard, Villabyerne taler med onsdag morgen. Nyheden om Prins Henriks død tirsdag aften fylder hende med sorg.

“Vi vidste godt, at det ville ske, men derfor er det alligevel meget sørgeligt. Og jeg er meget berørt af det.”

Pia Kjærsgaard har haft fornøjelsen af Prins Henriks selskab ved mange lejligheder, både som partileder og senere som Folketingets formand. Og hun har også haft den ære at sidde til bords med ham flere gange.

“Han var altid meget givende, hyggelig og sjov at være sammen med. Han var meget direkte. Man var aldrig nervøs for at tale med ham. Jeg følte mig tryg sammen med ham. På den måde var han anderledes... positivt anderledes.”

Prinsens uhøjtidelige natur førte bl.a. til samtaler om gravhundes fortræffeligheder, mindes Pia Kjærsgaard med et smil.

“Prins Henrik var både meget gemytlig og ægte. Og så var han en meget begavet og kultiveret mand.”

Hvad tilførte han det danske kongehus?

“Han tilførte en generøsitet. En måde at være prins på, som jeg tror, vi trængte til. Jeg kan stadig se ham gå ned ad trappen fra flyet, da han ankom til Danmark. Det står meget stærkt på nethinden.”

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Prins Henrik også til tider blev udsat for latterliggørelse og hån. Er der nogen, der bør have røde ører i dag?

“Prinsen tacklede det selv på en rigtig fin måde. Han var ligeglad. Jeg hæfter mig ved, at uanset hvem man er, og hvilket medie man kommer fra, så behandler man ham, og den triste nyhed om hans død, med respekt. Og jeg tror, Prins Henrik var elsket af danskerne. Jeg tror langt de fleste danskere mener, at Prins Henrik skulle have lov til at sige og mene, hvad han ville.”

Flaget stod på halv på Gentofte Rådhus, da solen stod op onsdag. Foto: Signe Haahr Pedersen

Flaget stod på halv på Gentofte Rådhus, da solen stod op onsdag. Foto: Signe Haahr Pedersen

Publiceret 14 February 2018 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV