DEBAT:

Fremmedangst er forståelig - løsningen er enkel

Nicolas Cornill de Limousin, Blidahpark 24, Hellerup

Mette Frederiksens fremmedangst er absolut forståelig, men hendes løsningsmodeller er naive og helt urealistiske.

Mennesker flygter fra krig, sult, tortur, forfølgelse og elendighed. Trump tror, at en mur kan stoppe flugten, og Mette F. tror, at returfly og flygtningelejre i Nordafrika kan stoppe flugten.

Intet andet end basal opfyldelse af Abraham Maslows behovspyramide i hjemlandet kan stoppe masseflugten.

Vi lever her i Danmark med et kolossalt materielt overforbrug. Mad, tøj, møbler, computere etc. kasseres som aldrig før. Vores skabe, skuffer, boliger og sommerhuse bugner af materielt overforbrug.

Igen og igen viser vi hele verden, at vækst = materiel samlermani og meget lidt mental udvikling. Denne materielle livsfilosofi dræner verden for ressourcer og ødelægger vores planet. Så længe vi såkaldt udviklede mennesker fortsat fokuserer på materiel vækst, opfører os så underudviklet, modarbejder vi muligheden for basal enkel livsførelse med mental udvikling som hovedmål i resten af verden.

Mette F. frygter, at Danmarks velfærd udhules på grund af flygtningestrømmen, hvilket meget vel kan ske.

Lad os dog barbere vores overforbrug ned til enkelt basisniveau: Mindre boliger, færre biler, tilstræbe at arbejde lokalt, genbrug af kvalitet, mere bæredygtighed, grøn energi på alle fronter, udelukkende plante frugt- og bærgivende træer og buske i haver, parker, skove etc.

Brug overskuddet til at løfte de fattige lande op på vores basisniveau. Vi er kun et enkelt lille land, men lad os være spydspids for en menneskekærlig, mental dele-udvikling.

Kald det naiv ren Jesus, eller hvad du vil? Frivillig nedtoning af materielt forbrug for at redde andre og os selv på landsplan er aldrig set før.

Jeg har i hele mit liv altid brugt langt flere penge på andre end på mig selv, og det er slet intet at prale med, da mine finansielle midler altid har været så kolossalt rigelige.

Det enkle liv med alle de gratis glæder: Sol, vind, skyer, skov, strand, bibliotek, vandreture, smil, bevægelse, kærlighed, ros, venlighed, vinterbad, given, hjælpen etc. er sande værdier.

Start med dig selv i dag, lav en plan og oplev glæden allerede i morgen.

Måske er jeg en gammel romantisk nar, som i virkeligheden er lige så naiv og urealistisk som Trump og Mette Frederiksen, men hvad har vi at tabe? Mettes angst er forståelig. Hvis ej vi massivt deler, så mister vi sgu det hele!

Lad os dele med verden. Åbn dit hjerte, lad dig fylde med kærlighed. Størst af alt er kærligheden.

“Udviklede mennesker er sjældent uenige”. Citat: Leo Tolstoj, Anna Karenina bind 2. Hvad mener du, har du et bedre forslag?

Publiceret 15 February 2018 18:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV