Rent blokade-cirkus da Gentofte smadrede Ishøj

De 17 rene blokadevindere taler deres tydelige sprog om klasseforskellen i torsdagens ligakamp mellem Gentofte Volley og Ishøj Volley, som Gentofte vandt 3-0

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Den sidste grundspilskamp kunne ikke ændre ved, at Gentofte ender som nummer et og Ishøj som nummer fire. Men for selvtilliden før slutspilsfasen har en sådan kamp altid betydning.

Ishøj startede kampen forfærdeligt med stribevis af misforståelser og kommunikationsfejl. Når et hold ikke kommer til reelle angreb, bliver der sjældent rene blokadevindere til modstanderne. Så det var ikke i første sæt, at Gentofte fik mange plusser i blokadestatistikken - eller satte mange point ind på selvtillidskontoen. Uden at røre meget ved bolden vandt Gentofte-holdet første sæt 25-11.

”Det her er ikke liga-værdigt,” sukkede Gentoftes formand Ulrik Hesse mellem første og andet sæt. ”Jeg kan ikke mindes at have set en ringere præstation i en liga-kamp. Ishøj-spillerne går jo næsten ikke efter bolden,” lød det.

Et eller andet skete dog på Ishøj-bænken imellem første og andet sæt. For fra andet sæt spillede Ishøj sig faktisk op. Holdet kom ofte fint til afslutning. Nu blev det til volleyballkamp, og Gentofte startede sit blokade-cirkus. Der blev blokeret, så gulvbrædderne på Ishøjs banehalvdel knirkede.

Mads Kyed blev Gentoftes helt store helt med otte blokader direkte i Ishøj-brædderne. Han brillerede i øvrigt med mere usædvanlig hæverstatistik. I alt 13 point, da han også supplerede blokaderne med serveesser og angrebsvindere.

Peter Trolle blev som sædvanlig Gentoftes topscorer. Med kun to point færre (16) blev Rasmus Mikelsons den næstmest scorende. Sjælden statistik for en centerspiller. Andet og tredje sæt blev vundet med 25-13, 25-12.

Gentofte påbegynder nu slutspillet. I første runde møder holdet Aalborg i bedst af tre kampe. Efter udekamp i Aalborg spilles anden kamp hjemme torsdag den 8. marts kl. 19 i volleyarenaen i Kildeskovshallen.

Publiceret 26 February 2018 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV