1.000 Gentoftebørn i Bellevue Teatret gratis

Med tilskud fra kommunens Børnekulturpulje kan de blandt andet opleve ’Vildheks’ baseret på Lene Kaaberbøls romanserie

Gentofte Kommune har netop givet tilsagn om et tilskud fra Børnekulturpuljen, der muliggør, at Bellevue Teatret kan give 1.000 børn fra børnehaver og skoler i kommunen en gratis teatertur.

Forestillingerne, som de skal se, er 'Vildheks', baseret på romanserien af Lene Kaaberbøl, samt 'Cykelmyggen Egon', der er udviklet på baggrund af Flemming Quist Møllers børnebogsklassiker.

Gentoftes børn får således mulighed for både at fordybe sig i bøgerne og det undervisningsmateriale, som hører til forestillingerne, og komme i teatret og og få hele oplevelsen fra publikumssæderne.

“Vi har haft mange eksempler på skolebørn, der var inde og se 'Vildheks' på Østre Gasværk i efteråret, hvor lærerne fortalte, at forestillingen markant havde øget læselysten blandt børnene både før og efter forestillingerne. På samme måde vil 'Cykelmyggen Egon' på Bellevue Teatret fremme læsningen af Flemming Quist Møller børnebogsklassiker. Vi er selvfølgelig vældig glade for, at vi som teater kan medvirke til større læselyst blandt børn,” udtaler direktør på Bellevue Teatret Pia Jette Hansen i en pressemeddelelse.

Møder skuespillerne

Børnene vil også få mulighed for at møde den levende ugle Ullu, der medvirker i 'Vildheks'. Og i forbindelse med 'Cykelmyggen Egon' vil børnene desuden kunne gå på opdagelse i særudstillingen på Bellevue Teatret med Flemming Quist Møllers kunst.

På begge forestillinger vil børnene kunne møde de unge skuespillere og dansere og få mulighed for at få indblik i livet som professionelle optrædende. jesl

@Fakta Rubrik Weekend:fakta

@Fakta Brod Weekend:Tilskuddet til Bellevue Teatret dækker børn fra 3-17 år, der går i børnehave eller skole i Gentofte Kommune.

Børnekulturpuljen har bidraget med 50 pct. af udgiften og alle kommunale skoler og dagtilbud har modtaget information om, hvordan de booker pladser til forestillinger.

Forestillinger, der indgår i bevillingen er 'Vildheks', premiere 27. februar, og 'Cykelmyggen Egon', premiere 13. april.

Publiceret 27 February 2018 17:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV