Læserarrangement:

Kom bag om John og mød Rasmus

I samarbejde med Gentofte Kino arrangerer Villabyerne en særvisning af ’Så længe jeg lever’. Her kan du høre Rasmus Bjerg fortælle om sit arbejde med den krævende rolle som et af Danmarks største musikikoner

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Ole Bornedals nye film 'Så længe jeg lever', et portræt af et af Danmarks største og mest folkelige musikikoner i det 20. århundrede, får premiere i landets biografer den 8. marts.

Men så længe behøver Villabyernes læsere ikke at vente. I samarbejde med Gentofte Kino arrangerer din lokalavis en særvisning af filmen mandag den 5. marts kl. 20.50.

Til vores store glæde har Gentofte-borgeren Rasmus Bjerg, der spiller filmens altdominerende hovedrolle, sagt ja til at komme til vores læserarrangement. Inden filmen sættes på, vil han blive interviewet af Villabyernes redaktør på scenen.

Arrangementet begynder som nævnt kl. 20.50, og så vil filmen fylde lærredet ud ca. kl. 21.30.

Billetprisen til arrangementet er 85 kr., og man kan købe billet enten via Villabyernes hjemmeside eller via biografens egen hjemmeside.

Villabyerne har også sat gang i en lille konkurrence, hvor vi udlodder 5 x 2 billetter til den eksklusive forpremiere. Alt, hvad du skal gøre for at vinde billetterne, er at tilmelde dig vores nyhedsbrev inden torsdag den 1. marts kl. 8. Det kan du gøre enten her, eller ved at klikke på den pop up på vores hjemmeside, der netop handler om konkurrencen.

Om filmen

'Så længe jeg lever' er fortællingen om John Mogensens liv og hans op- og nedture som turnerende musiker, ægtemand og far.

John Mogensen var manden, der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som 'To mennesker på En Strand', 'Så længe Jeg Lever' og 'Fut i Fejemøget'.

Filmen følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - og i hundene - indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med 'Der er Noget galt i Danmark!'.

'Så længe jeg lever' er også en rørende kærlighedshistorie om John og hans kone Ruth og deres tumultariske ægteskab, fyldt med varme, lidenskab, bajere og kaos, og fremfor alt musikken, som er Johns helt store passion.

Men Johns kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte ender med at æde ham op indefra. John dør, men musikken lever.

‘Så længe jeg lever’ er en dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv. Pressefoto: Rolf Konow

‘Så længe jeg lever’ er en dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv. Pressefoto: Rolf Konow

Om persongalleriet

Rasmus Bjerg indtager sin første store dramatiske filmhovedrolle i 'Så længe jeg lever' med rollen som John Mogensen.

Rasmus Bjerg har tidligere spillet med i bl.a. Rasmus Heides Alle for en-to-tre-komedier, familiefilmen 'Iqbal og Superchippen' og Hella Joofs komedie 'All inclusive'.

I Ole Bornedals nye film spiller Rasmus Bjerg over for Helle Fagralid, som er tilbage på det store lærred i den kvindelige hovedrolle som Johns store kærlighed Ruth.

Helle Fagralid havde senest hovedrollen i Nils Malmros' 'Sorg og glæde', som hun modtog en Robert for i 2014.

Det purunge stortalent Harald Kaiser Hermann, der tog Danmark med storm i 'Der kommer en dag', ses i rollen som John Mogensen som dreng.

De flankeres af en lang række af landets bedste musikalske skuespillere, heriblandt Peter Mygind, Flemming Enevold, Bebiane Kreutzmann, Laus Høybye, Amin Jensen, Lars Ranthe og mange flere.

Helle Fagralid spiller rollen som John Mogensens kone Ruth. Pressefoto: Rolf Konow

Helle Fagralid spiller rollen som John Mogensens kone Ruth. Pressefoto: Rolf Konow

Publiceret 27 February 2018 14:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV