KINO:

Magisk motel, sexet spion og en kær gammel kending

Ugen byder på tre meget forskellige premierefilm i Gentofte Kino

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Oscar-showet venter lige om hjørnet, og måske venter der endelig en Oscar på gode gamle Willem Dafoe. Han skal håbe på, at tredje gang er lykkens gang, for han har været nomineret to gange før. I 2000 for 'Shadow of the Vampire', hvor han spillede Max Schreck, og i 1986 for 'Platoon', hvor han spillede Sergent Elias.

Denne gang er Dafoe nomineret for sin rolle i 'The Florida Project', ugens første premierefilm i Gentofte Kino.

Halley (Bria Vinaite) bor sammen med sin seksårige datter Moonee (Brooklyn Prince) på det farvestrålende motorvejsmotel, The Magic Castle, i Orlando Florida.

Her lever de sammen med andre hjemløse lige udenfor Disney World. Mens Halley prøver at hustle sig til penge til næste uges husleje, formår Moonee og hendes venner at gøre hver dag til et eventyr med ekspeditioner i området og narrestreger med de andre beboere og motelpasseren Bobby (Willem Dafoe).

Med sit hårde ydre og kærlige indre prøver Bobby at holde styr på motellets frække unger og holde hånden over dem, når der er fare på færde.

For Moonee er hver dag fuld af fest og farver, og Halley vil gøre alt for, at Moonee skal blive ved med at tro, at deres liv på motellet er magisk.

Russisk forførelse

Ugens anden premierefilm er 'Red Sparrow' med Jennifer Lawrence i rollen som en militærtrænet forførerske i den russiske efterretningstjeneste.

Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) er mange ting. En hengiven datter, der er fast besluttet på at beskytte sin mor uanset konsekvenserne. En prima ballerina, der stålsat har presset sin krop og sind til det yderste. En mester i forførelse og manipulation.

Da hun bliver alvorligt skadet, og må stoppe sin karriere, går Dominika og hendes mor en dyster og usikker fremtid i møde. Tvunget af omstændighederne bliver hun manipuleret til at blive en del af den hemmelige efterretningstjeneste, 'Sparrow', der træner exceptionelle unge mennesker til at bruge deres kroppe og sind som våben.

Efter at have gennemgået en pervers og sadistisk træning udvikles hun til den farligste Sparrow-agent nogensinde. Med livet som indsats må Dominika forene sit gamle jeg med den nye magt, hun nu besidder, for at redde dem, hun holder af - alt imens en amerikansk CIA-agent (Joel Edgerton) prøver at overbevise hende om, at han er den eneste person, hun kan stole på.

Bag kameraet står Francis Lawrence. Han og Jennifer Lawrence, der ikke er i familie med hinanden, har tidligere arbejdet sammen med Hunger Games-serien.

Willem Dafoe er nomineret til en Oscar for sin rolle som motelpasseren Bobby i 'The Florida Project'.

Willem Dafoe er nomineret til en Oscar for sin rolle som motelpasseren Bobby i 'The Florida Project'.

Venskab på prøve

Alfepigen Cirkeline, der har været en ikonisk figur i dansk børne-tv siden 1960'erne, tager på nye eventyr i 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn', ugens tredje premierefilm i den lokale biograf.

Med introduktionen af den afrikanske prinsesse Coco ønsker instruktør Jannik Hastrup at skabe en karakter, som børn med anden etnisk baggrund end dansk kan identificere sig med.

Cirkeline får en hjerteveninde med prinsessenykker, og Ingolf møder et næsehorn, der er træt af at være den lille. Sammen tager de på en rejse, der lærer dem, at det ikke altid er lykken at være den, der bestemmer og at selv et lillebitte næsehorn kan vise sig at være en meget stor helt.

Filmen taler til børn om venskab og hjælpsomhed, men også om alle de følelser, der kan sætte et venskab på prøve: at ville bestemme, at sætte sig selv først, at ville skjule sin frygt.

Jannik Hastrup har underholdt børn og voksne igennem seks årtier og står bag en række prisbelønnede film - heriblandt 'Drengen der ville gøre det umulige', 'Fuglekrigen i Kanøfleskoven', 'Samson og Sally', 'Bennys Badekar' og de mange tidligere Cirkeline-film.

'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' handler om venskab, fantasi og solidaritet med de små.

'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' handler om venskab, fantasi og solidaritet med de små.

Publiceret 28 February 2018 15:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV