Ny model for skolekroner gør op med skævhed

Gentofte Kommune indfører en ny måde at fordele folkeskolernes penge på. Målet er at skabe et mere lige og gennemskueligt system

Af
Signe Haahr Pedersen

Når Gentoftes folkeskoler ringer ind til første skoledag efter sommerferien, ringes der også ind til en ny model for skolernes økonomi.

Det nuværende system har kørt i fem år og kræver fornyelse af flere grunde, mener Gentofte Kommune.

For det første har de små skoler i øjeblikket flere penge at gøre med end de større skoler. For det andet er der sket store forandringer med skoleområdet den seneste tid.

Der er kommet en ny skolereform og en ny ledelelsesstruktur, der blandt andet betyder, at skolelederne nu også har ansvaret for fritidsordningernes budget. Alle de ting tager den nye model højde for, forklarer formand for Skoleudvalget Pia Nyring (K).

“Vi er gået efter at lave en enkelt, robust og forståelig model, som bygger på data fra skolerne, og som er tidstro overfor, hvordan verden ser ud i dag,” siger hun.

Som fordelingen ser ud nu, giver kommunen 25 procent af den samlede pengesum til skolerne som en fast andel, og den går blandt andet til administration. De resterende cirka 75 procent tildeles efter elevtalssindskrivning.

Den faste andel sættes nu ned til 14 procent, og de resterende 86 procent fordeles efter, hvor mange elever og socioøkonomiske udfordringer hver skole har. Det betyder, at de største skoler kan se frem til flere kroner i kassen, mens de to mindste skoler, Tranegårdskolen og Munkegårdskolen, kommer til at modtage færre penge, end de gør nu.

Den nye ressourceallokeringsmodel for skolernes økonomi træder i kraft fra den 1. august 2018.

LÆS OGSÅ: Gentoftes skoler kalder på flere penge

Publiceret 06 March 2018 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV