Nye film:

Troubadourens triste skæbne

Ugens to premierefilm i Gentofte Kino handler begge om mænd, der straffer. Den ene sig selv, den anden en flok forbrydere

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

At tænke sig, at John Mogensen døde som kun 48-årig. Så kunne hans krop ikke mere, efter alt det øl og snaps, der var hældt indenbords.

Jagten på perfektion og den medfølgende præstationsangst åd ham op. Lige som det er sket for så ufatteligt mange andre poeter og skønånder.

'Så længe jeg lever', den første af ugens to premierefilm i Gentofte Kino, er Ole Bornedals fortælling om John Mogensens liv og hans op- og nedture som turnerende musiker, ægtemand og far.

John Mogensen var manden, der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som 'To mennesker på En Strand', 'Så længe Jeg Lever' og 'Fut i Fejemøget'. Men han var som nævnt også manden, der kæmpede en ulige kamp med sine indre dæmoner.

Filmen følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - og i hundene - indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med 'Der er Noget galt i Danmark!'.

Rasmus Bjerg indtager sin første store dramatiske filmhovedrolle i 'Så længe jeg lever' med rollen som John Mogensen.

Remake af Bronson

Sig navnet Charles Bronson, og mange vil nok tænke på 'En mand ser rødt'-serien, der begyndte med 'Death Wish' i 1974 og sluttede 20 år senere med femte film i rækken.

Nu har instruktøren Eli Roth gentænkt den klassiske hævnthriller med Bruce Willis i hovedrollen.

Han spiller Dr. Paul Kersey, en kirurg, som er vant til at se resultaterne af volden i Chicago, når ofrene hastes ind på hans operationsstue – men pludselig ser han sin egen kone (Elisabeth Shue) og datter (Camila Morrone), der er blevet ofre for et voldeligt overfald i deres forstadshjem.

Paul brænder efter at få hævn, men politiet har for travlt, så han tager selv affære og jagter overfaldsmændene. Den før så fredelige læge bliver en tosidet personlighed, som på den ene side redder liv, og på den anden side tager liv.

Bruce Willis slår på tæve i 2018-udgaven af ’En mand ser rødt’. Spændende, om han så også får fire film mere i samme rolle. Foto fra filmen

Bruce Willis slår på tæve i 2018-udgaven af ’En mand ser rødt’. Spændende, om han så også får fire film mere i samme rolle. Foto fra filmen

Publiceret 08 March 2018 08:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV