DEBAT:

Vejen til helvede

Af Geoffrey Cain, Rebekkavej 5, Hellerup

Den franske filosof Joseph de Maistre påstod, at han aldrig havde mødt et menneske. Godt nok havde han mødt italienere, tyskere og kinesere m.m., men et menneske i ren udgave var han aldrig stødt på.

Det er det stik modsatte af det gængse omkvæd om, at “vi er alle sammen mennesker” - et handy mundheld, der prøver at fortælle os, at vi trods overfladiske forskelligheder i bunden er ens.

Det ser imidlertid bort fra, at folk på godt og ondt er et produkt af det samfund, de er vokset op i, og i visse kulturer er det normalt at lyve.

Et godt eksempel er en historie fra den ellers politisk korrekte New York Times, hvor journalisten Hannah Beech havde samlet en masse grufulde beretninger om overgreb på Burmas Rohinga-folk.

Kilden var en pige, der var flygtet til Bangladesh efter mordet på hendes forældre. En meget tragisk historie... indtil det kom frem, at den 'onkel', hun boede hos i Bangladesh, i virkeligheden var hendes far.

Ja, sådan er der så meget, og en anden og for Danmark mere relevant sag er blevet oprullet i den britiske avis The Sun (omtalt i Kristeligt Dagblad 24. februar).

Her er et kort citat: “...den iraker, der havde hjulpet med at samle sagsøgerne for advokat Christian Harlang, fortæller nu, at op mod 300 tilsvarende sager, som han har været med til at rejse over for det britiske forsvarsministerium, bygger på svindel og overdrivelser.”

Ja, vi lever i en verden, hvor den smarte narrer den mindre smarte, og det er noget, Gentoftes venligboer bør lægge sig på sinde.

Vejen til helvede er som bekendt brolagt med gode forsæt, og velment godgørenhed kan ofte have uheldige konsekvenser. For andre.

Publiceret 08 March 2018 07:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV