Bernstorff Slot lancerer gastronomisk kalender

Slottet inviterer indenfor syv fredage for at forkæle folk med gastronomi i smukke omgivelser. Første aften har ’Babettes Gæstebud’ som tema, hvor den Oscarvindende danske film vises med efterfølgende fem retters menu

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Skildpaddesuppe, blinis Demidoff med kaviar, vagtler i sarkofag med foie gras og trøffelsauce, oste fra Auvergne, baba med rom og frisk glaseret frugtsalat.

Måske genkender man menuen fra den første Oscarvindende danske film 'Babettes Gæstebud' fra 1987.

Fredag den 16. marts giver Bernstorff Slot dig muligheden for at sætte tænderne i den fem retters menu med vin. Og tænderne har højest sandsynligt løbet i vand forinden, hvor den to timer lange film 'Babettets Gæstebud' har været vist på storskærm.

Arrangementet er det første af syv og et nyt initiativ fra Bernstorff Slots side, som ønsker at give folk mulighed for at komme ind og nyde en hyggelig middag i smukke omgivelser, fortæller hotelchef Camilla Frederiksen.

"Vores søndagsbrunch, som har kørt siden 2009, er voldsomt populær. Og ofte er der lukket til fødselsdage, bryllupper og konfirmationer. Så vi tænkte, hvad gør vi for at forny os selv, så borgerne kommer ind på slottet. Og her kom vi frem til idéen om en gastronomisk kalender, som inviterer folk ind fredag aften til et særarrangement,” siger hun.

Krebs, øl og svensk band

Ønsket har været at skabe et arrangement, som kulturelt og gastronomisk kunne hænge sammen med slottets historie.

“Ligesom når vi laver mad, går vi sæsonerne igennem. For eksempel vores svenske krebsekalas, som jeg personligt glæder mig til. Her skal vi sidde ved langborde med krebs, øl, snaps og med svensk band ude på trappen,” siger Camilla Frederiksen.

Men slottet har også været inspireret af dets tidligere beboere, Kong Christian den 9. og Dronning Louise. Og været i kælderen, hvor de har fundet gamle menuer. Og med inspiration fra kongeparrets datter Dagmar, som blev sendt til Rusland for at blive gift med zar Alexander 3., vil aftenen byde på foredrag om Fabergé-æg.

“Vi håber, at folk får en rigtig hyggelig og dejlig aften med en masse god vin og mad. De skal ikke alene kun komme for at få en gourmetoplevelse. Det handler også om at få sig en fantastisk aften på et slot, hvor de får en velkomstdrink i havesalen eller ude på terrassen om sommeren. Eller sidde og hygge sig i stuerne, hvor deres konger og dronninger har opholdt sig,” siger Camilla Frederiksen.

Læs mere om arrangementerne på www.bernstorffslot.dk.

Publiceret 09 March 2018 10:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV