Jagten på Murakamis perfekte sætninger

Gentoftegade Bibliotek deltager i CPH:DOX med dokumentarfilm om Murakamis danske oversætter

I marts finder den 15. udgave af en af verdens største dokumentarfilmfestivaler sted i København – og i Gentoftegade.

Som en del af CPH:DOX viser Gentoftegade Bibliotek nemlig mandag den 19. marts kl. 19 den helt nye film 'Dreaming Murakami', der med udgangspunkt i den japanske forfatter Murakamis univers og med oversætter Mette Holm i hovedrollen undersøger litteraturens og fantasiens væsen.

For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville ændre og transformere hendes eget liv.

Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner. Mens Mette Holm forsøger at finde de perfekte sætninger til at afspejle Murakamis drømmende karakterer, dukker en to meter høj frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem fiktion og virkelighed begynder at smelte sammen.

Filmen er dansk/japansk med danske undertekster og er instrueret af Nitesh Anjaan.

Efter filmen stilles der om til en direkte transmission fra Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant) i København, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte.

Der er gratis entré til filmen. Tilmelding på genbib.dk.

jbl

Publiceret 12 March 2018 18:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV