DEBAT:

Nej tak til Folkekirkens Nødhjælp

Af Geoffrey Cain, Rebekkavej 5, Hellerup

Jeg er først ret sent blevet opmærksom på Nicolas Cornill de Limousins venlige omtale af mig, 28. februar i Villabyerne, som jeg skynder mig at sige tak for.

Han mener, at vi begge har et fælles ønske om flere berigende indvandrere og nævner en broget skare af folk, der har gavnet Danmark. Visse af dem ville jeg nødig slås i hartkorn med, men der er én undtagelse, som jeg synes, fortjener den højeste udmærkelse.

Nej, det er ikke salig Kong Henrik, men Naser Khader. Han er lige så truet på livet som Salman Rushdie, og større offer kan man ikke bringe for et land, der ikke fra starten var hans.

Der er mange andre i samme båd: Den franske filosof Robert Redeker, der har levet under jorden efter en uheldig kritik af Fredens Religion i Le Figaro i 2006, Lars Hedegaard og den hollandske politiker Geert Wilders.

Og listen bliver stadig længere. Jeg vil også gerne nævne den nu afdøde polsk-jødiske dissident Leon Nikulin, der stiftede den lille Danske Raoul Wallenberg Forening, som jeg i nogle år var formand for.

Foreningens raison d'être var at yde hjælp til østblokkens dissidenter, der var blevet kørt over af den sovjetkommunistiske damptromle. Og også at forsvare Israel, et land med mange fjender. De inkluderer Erdogan, Assad, mullahstyret i Teheran, PLO, Hizbollah, Hamas, FN og herhjemme EL og Folkekirkens Nødhjælp.

Sidstnævntes placering vil sikkert komme bag på folk uden kendskab til de faktiske forhold i jernindustrien, men sådan er det.

Dens mange gode gerninger ufortalt har Folkekirkens Nødhjælp en grim skyggeside. I mere end et kvart århundrede har organisationen forsøgt at delegitimere Israel og anfægte jødernes ret til at bo der.

Så når Nicolas Cornill de Limousin venligt opfordrer mig til at samle ind for Folkekirkens Nødhjælp, kan jeg kun sige tak – men nej tak.

Publiceret 12 March 2018 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV