Dan Turéll Medaljen går til Peter Laugesen

Digteren modtager prisen 19. marts på Vangede Bibliotek

Dan Turèll Medaljen 2018 går til digteren Peter Laugesen - som oven i købet var Dan Turèlls sjæleven. Overrækkelsen vil finde sted på Dan Turèlls fødselsdag, mandag 19. marts kl. 15 på Vangede Bibliotek.

Årets modtager af Dan Turèll Medaljen mødte Dan Turèll allerede i 1965. Deres indbyrdes forhold var meget nært, og de kommunikerede i form af en fortsat skrift lige til Dan Turèlls død i 1993.

Peter Laugesen er født i 1942, fire år før Dan Turèll, og han var således storebroderen i forholdet.

Ypperste beatdigter

“Vi taler om en digter, der ved siden af Dan Turèll har stået som repræsentant for, hvad vi med en vis ret kunne kalde beatdigtning i Danmark, og siden Dan Turèlls død den ypperligste af beatdigtere og inderste udforskere af liv og død på sprogets vilkår,” lyder det i motiveringen fra Dan Turéll Selskabet.

Det består af forfatter Lars Movin, digter Asger Schnack samt bibliotekar og initiativtager til Dan Turèll Samlingen på Vangede Bibliotek Peter Strøm.

“Hans betydningsfulde indsats i dansk litteratur tog udgangspunkt i en fælles tid med Dan Turèll, men har siden – såvel mens Dan Turèll levede som efter – udviklet sig og fortsat ad egne veje. Peter Laugesens seneste digtsamling hedder 'Traveling' (2017) - og han er i høj grad stadig rejsende i sproget, og i øvrigt i den store verden, hvor han repræsenterer sin udgave af den poesi, der har livet som indsats, og hvor hvert åndedræt tæller,” skriver de videre.

jesl

Dan Turéll Medaljen

Prisen blev indstiftet i 1994 og bestod i de første år af et brugt slips fra Dan Turèlls klædeskab.
Selve medaljen er udført af medaljøren og maleren Barry Lereng Wilmont.
Seneste vindere:
2012 dramatiker Astrid Saalbach.
2013 rap-lyriker Per Vers
2014 digter Rasmus Halling Nielsen
2015 krimiforfatter Jesper Stein
2016 forfatter og oversætter Thomas E. Kennedy
2017 digter Marianne Larsen

Publiceret 13 March 2018 22:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV