Zenbilleder i galleriet i Gentofte Kino

Billedkunstner Ulla Heegaard udstiller for første gang sine skitser og malerier i galleriet i Gentofte Kino fra 2. april til 6. maj

Den lokale kunstner og arkitekt Ulla Heegaard er efter et arbejdsliv som grafisk designer, projektleder og underviser nu i gang med at skabe sine egne billeder.

Ulla Heegaard arbejder primært med det abstrakte, spontane og ekspressive udtryk, hvor hun giver form til de indre processer, som foregår på det følelsesmæssige og ubevidste niveau. Det kan være ud fra stemninger, drømme eller meditationer, som trænger sig på for at blive visuelt manifesteret. Ulla uddyber:

“Jeg har ofte ingen fast idé, plan eller et formål. Jeg stiller mig fuldstændig åben foran papiret eller lærredet og lader det komme, som vil manifesteres. Når jeg giver slip på kontrollen og lader følelser som frygt, sorg, vrede eller glæde og fred komme ud i visuel form, sker der en intensivering i udtrykket. Jeg forsøger at møde tomheden og være redskab for den tilstand, der endnu ikke har fået stemme eller form. At lade hånd og øje være styret af sjæletilstanden og at være i den kreative og meditative ro og flow. Det er baggrunden for, at jeg kalder mine billeder for zenbilleder,” siger Ulla Heegaard.

Udstillingen er åben i Gentofte Kinos almindelige åbningstid. gs

Ulla Heegaard udstiller i galleriet i Gentofte Bio. Pressefoto

Ulla Heegaard udstiller i galleriet i Gentofte Bio. Pressefoto

Publiceret 01 April 2018 16:00

SENESTE TV