Kulturkalenderen:

Tag far med i legestue

Hele ugen

Øregaard museum viser udstillingen 'Peter Callesen - skindød' frem til den 10. juni. Entré: 65 kr. Se åbningstider på oregaard.dk.

GENTOFTE KINO Hulemanden Sten: Tirsdag-onsdag kl. 14.45. Ready Player One: Tirsdag-onsdag kl. 16.30 og torsdag-søndag kl. 14.20. Happy End: Tirsdag-onsdag kl. 18.50. Den 12. mand: Tirsdag-onsdag kl. 20.50. Så længe jeg lever: Torsdag-søndag kl. 16.50. Lucky: Torsdag-søndag kl. 18.50. The Post: Torsdag-søndag kl. 20.30 + torsdag kl. 12.15. Peter Kanin: Lørdag-søndag kl. 12.45.

onsdag 4. april

kl. 10: Babysalmesang i Helleruplund Kirke. Genopfrisk eller lær gode gode salmer og smukke årstidssange fra højskolesangbogen, og giv dit barn muligheden for at lære din sangstemme at kende. Desuden små babylege akkompagneret af akustisk guitar eller klaver. Efterfølgende er der kaffe i sognegården. Foregår hver onsdag til og med den 16. maj. Spørgsmål og tilmelding til underviser Mathias Kristoffer Dyhr Johansen på enten mathiaskristoffer@gmail.com eller på tlf. 4244 6063.

kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken, nyt hold starter. Kom og syng med på salmer og sange ledsaget af fagter og helt enkle danse. Der kræves ingen særlig sangstemme for at være med. Undervisningen er tilrettelagt for babyer på 3 til 10 måneder. Alle deltagere får 'Min første salmebog'. Tilmelding til Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 10-11: PixiFilm: 'Den nye sommerfugl'. Pixifilm er gode kortfilm for børn. Deltagerne ser filmen, taler om den og laver aktiviteter, der knytter sig til den udvalgte film. Gratis entré. Tilmelding på genbib.dk. Dyssegård Bibibliotek.

kl. 14: HøjskoleOnsdag i Hellerup Kirke. Foredraget 'Mission i udvikling' med Birgitte Warming fra Danmission.

Kl. 14-16: Netcafé. Kig forbi, hvis du har brug for hjælp til IT. Dyssegård Bibliotek.

kl. 15: 'Masker med mening' i Jægersborg Kirke. Vil du være med til at strikke dåbsklude til dåbsbørnene i Jægersborg Kirke? Medbring et par strikkepinde nr. 3.

Kl. 16-17.30: Fransk salon. Aimez-vous le français? Vær med til at konversere på fransk. Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-17: Sjov med ord: Onsdagsspilopper. Den bedste måde at træne sprog - og senere læsning og skrivning - på er ved at lege med ord og bogstaver. Hovedbiblioteket.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Tag strikketøjet med og kom til en hyggelig eftermiddag. Vangede Bibliotek.

kl. 18: Studiekredsen 'Hjertegløden', der handler om livsglæde, i Helleruplund Sognegård ved sognepræst Tue R. Lauridsen. Der vil være et traktement hver gang og derved en mindre egenbetaling.

kl. 19: Biografdyssen i Dyssegårdskirken viser det franske drama 'De uskyldige'. Entré 20 kr, inkluderer ost og rødvin.

Kl. 19-22: Italiensk forår - 'La primavera italiana'. Antonella Sdao giver en kort introduktion til italiensk film og præsenterer aftenens instruktør Paolo Sorrentino. Herefter vises Sorrentinos Ocarvindende film fra 2013. Arrangementet foregår på italiensk, men filmen vises, hvis det ønskes, med danske undertekster. Gratis entré. Tilmelding på genbib.dk. Ordrup Bibliotek.

LÆS OGSÅ: Fotokunst i Café Caféen

Torsdag 5. april

Kl. 9.30-10: Sjov med ord: Rhytm and rhyme. Film, sange og rim og remser for de små. Hovedbiblioteket.

Kl. 10-10.30: Formiddage med film. Kig forbi til en hyggelig formiddag med film for de mindste. Alder: 3-6 år. Gratis entré. Tilmelding på genbib.dk. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Kig forbi, hvis du har brug for hjælp til IT. Ordrup Bibliotek.

Kl. 14-17: Strikkecafé. Tag dit håndarbejde med og kom til hyggelig strikkecafé på biblioteket. Hovedbiblioteket.

Kl. 14.30-16.30: Klub Kapow er Ordrup Biblioteks kreative hyggehjørne, fast hver tirsdag og torsdag, for børn i alle aldre og deres voksne.

Kl. 15-17: Papirsnedkeriet er et værksted med lette skabeloner til aldersgruppen 6 år og opefter. Hovedbiblioteket.

Kl. 17-18: Dansk café. Would you like to practice your Danish? Then join us at the library. Hovedbiblioteket.

Kl. 17-18.30: Ulvetime. Hverdagsåndehul for børnefamilier. Her foldes de gode historier ud, og biblioteket sørger for aftensmad. Der begyndes altid med en kreativ aktivitet. Entré: 30 kr. billetter på genbib.dk. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 19-20.30: Mød forfatteren Jesper Stein på Jægersborg Bibliotek. Han er forfatter til krimiserien om Axel Steen og modtager af de Gyldne Laurbær 2016. Gratis entré. Tilmelding på genbib.dk.

fredag 6. april

Kl. 14-16: Forfattere om fredagen. Jesper Dalhoff og andre fra Vangedes Venners biblioteksgruppe læser højt af udvalgte forfattere, og der er rig mulighed for at tale om teksten. Gratis, ingen tilmelding. Vangede Bibliotek.

lørdag 7. april

Kl. 10.30-12: Italiensk salon. Salotto Italiano. Amate la lingua italiana? For dig, der elsker at tale italiensk. Ordrup Bibliotek.

Kl. 10.30-13: Fars Legestue. Fars frirum med junior, altid den første lørdag i måneden. Ordrup Bibliotek.

Kl. 11-13: Krea-lørdag. Elsker du at tegne, male, klippe og klistre? Så brug en lørdag på biblioteket i selskab med pædagog Lise Viberg. Jægersborg Bibliotek.

kl. 11-13: Problemer med hørelsen? Den lokale afdeling af Høreforeningen arrangerer hørecafé om høreproblemer og kommunikationsbesvær i hverdagen. Desuden instruktion i brug og vedligeholdelse af høreapparater. Hørevejledningen er anonym og åben for alle. Foregår på Hovedbiblioteket.

Kl. 11-13: Diabetesrådgivning. Har du fået konstateret diabetes? Mød op og få en snak med Gentofte Lokalforenings medlemmer om sygdommen. Hovedbiblioteket.

Kl. 11-14: Snitteworkshop. Hvis der kommer solskin denne lørdag, så sætter deltagerne sig ud i solen for at snitte træmænd. Hovedbiblioteket.

Kl. 13-15: Gode brugte ting og møbler kan indleveres i Startbiksen til brug for nye flygtninge i kommunen. Startbiksen ligger i kælderen i Det Grå Pakhus overfor Håndarbejdsværkstedet på Teglgårdsvej 21 A. Frivillige fra Netværkshuset og Venligboerne tager imod tingene.

LÆS OGSÅ: Spanske mestre på cello og klaver

Søndag 8. april

Kl. 12: Søndagsfilm. Nyd en god film på det store lærred i Øregårdssalen. Hovedbiblioteket.

mandag 9. april

Kl. 11-13: Quilting for alle. Har du lyst til at quilte? Her er plads til både begyndere og øvede. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Kig forbi, hvis du har brug for hjælp til IT. Hovedbiblioteket.

Kl. 16-17.30: Spansk salon. ¡Hablemos español! Vær med og træn dit spanske. Ordrup Bibliotek.

kl. 17-18.30: Kom og hør, hvordan miljøorganisationen Plastic Change skaber opmærksomhed om sin sag: plastikforurening i verdenshavene. Oplægsholder: Malene Møhl, biolog og konsulent. Gratis adgang. Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte, Smakkegårdsvej 71. Tilmelding på kontor@frivilligcentergentofte.dk eller på tlf. 3940 4648.

Tirsdag 10. april

Kl. 14.30-16.30: Klub Kapow er Ordrup Biblioteks kreative hyggehjørne, fast hver tirsdag og torsdag, for børn i alle aldre og deres voksne.

Kl. 15-17: Barndommens Gade: Legetøj fra gamle dage. I dag skal der leges og laves legetøj fra dengang, hvor Fætter BR ikke fandtes. For børn fra 5 år og deres familier. Arrangeret af Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte. Hovedbiblioteket.

Kl. 16.30-17.30: Italiensk café / il salotto italiano. I den italienske café er der mulighed for at konversere på italiensk om vind og vejr, familieliv og andre emner fra hverdagen. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 17-18.30: Beatklubben: Springsteen på det store lærred. I denne film kan du følge Springsteen indspille sit fjerde album sammen med The E-Street Band. Hovedbiblioteket.

Kl. 18-19: English café. En gang om ugen har du mulighed for at forbedre dit engelske på biblioteket sammen med andre. Hovedbiblioteket.

Kl. 19-21: Fra bog til film - Filmatisering af 'Sarahs nøgle' af Tatiana de Rosnay. I løbet af foråret og forsommeren inviterer Ordrup Bibliotek til tre arrangementer, hvor de viser filmatiseringer af bøger. Gratis entré. Tilmelding på genbib.dk. Ordrup Bibliotek.

Onsdag 11. april

kl. 10: Babysalmesang i Helleruplund Kirke. Genopfrisk eller lær gode gode salmer og smukke årstidssange fra højskolesangbogen, og giv dit barn muligheden for at lære din sangstemme at kende. Desuden små babylege akkompagneret af akustisk guitar eller klaver. Efterfølgende er der kaffe i sognegården. Foregår hver onsdag til og med den 16. maj. Spørgsmål og tilmelding til underviser Mathias Kristoffer Dyhr Johansen på enten mathiaskristoffer@gmail.com eller på tlf. 4244 6063.

kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. Kom og syng med på salmer og sange ledsaget af fagter og helt enkle danse. Der kræves ingen særlig sangstemme for at være med. Undervisningen er tilrettelagt for babyer på 3 til 10 måneder. Alle deltagere får 'Min første salmebog'. Tilmelding til Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 12.45: Hellerup Kirke arrangerer en oplevelsestur til Birkerød Kirke samt til museet Gl. Præstegård. Turen går fra sognegården.

kl. 14: Foredrag i Dyssegårdskirken med Rungstedlunds direktør Catherine Lefebvre, der vil fortælle om det sted, som blev Karen Blixens naturlige omdrejningspunkt Der vil også blive trukket linjer til verdenshistorien og til hvordan, Karen Blixen indskriver sig i den. Med fotos og citater får deltagerne et indblik i Karen Blixens fantastiske forfatterskab og historie. Der er gratis adgang, kaffe og kage koster en tyver.

Kl. 14-16: Netcafé. Kig forbi, hvis du har brug for hjælp til IT. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 16-17.30: En ny tysk sprogsalon er startet op, og alle interesserede, uanset niveau, er velkomne til at tale med på tysk. Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-17: Sjov med ord: Onsdagsspilopper. Den bedste måde at træne sprog - og senere læsning og skrivning - på er ved at lege med ord og bogstaver. Hovedbiblioteket.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Tag strikketøjet med og kom til en hyggelig eftermiddag. Vangede Bibliotek.

Kl. 16.50-21: Lytteklubben 16:50 har rundet 50 arrangementer, og det skal fejres med et væld af musikoplevelser, BrætspilsCafé, film og andre aktiviteter. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 17-18: BogCafé: Grønland. I anledning af, at Gentofte i 2018 er UNICEF By sætter Hovedbiblioteket fokus på Grønland i en særudgave af de populære BogCaféer. Entré: 35 kr. billetter på genbib.dk.

Kl. 19-21: Quiz! Quiz! Quiz! Mød op og quiz med om alt mellem himmel og jord. Vanen tro sælger Café Caféen vådt og tørt, holdene er på 2-5 deltagere. Gratis entré. Tilmelding på genbib.dk. Vangede Bibliotek.

Der er BogCafé om Grønland onsdag den 11. april kl. 17-18 på Hovedbiblioteket. Foto: Madeleine Glindorf

Der er BogCafé om Grønland onsdag den 11. april kl. 17-18 på Hovedbiblioteket. Foto: Madeleine Glindorf

Man kan møde forfatteren og journalisten Jesper Stein torsdag den 5. april kl. 19 på Jægersborg Bibliotek.

Man kan møde forfatteren og journalisten Jesper Stein torsdag den 5. april kl. 19 på Jægersborg Bibliotek.

Lytteklubben 16:50 på Gentoftegade Bibliotek har rundet 50 arrangementer, og det bliver fejret den 11. april kl. 16.50.

Lytteklubben 16:50 på Gentoftegade Bibliotek har rundet 50 arrangementer, og det bliver fejret den 11. april kl. 16.50.

Der er fars legestue på Ordrup Bibliotek lørdag den 7. april kl. 10.30 på Ordrup Bibliotek.

Der er fars legestue på Ordrup Bibliotek lørdag den 7. april kl. 10.30 på Ordrup Bibliotek.

Et nyt hold i babysalmesang begynder 4. april kl. 10 i Dyssegårdskirken. Foto: Vartan Eremian

Et nyt hold i babysalmesang begynder 4. april kl. 10 i Dyssegårdskirken. Foto: Vartan Eremian

Publiceret 03 April 2018 20:00

SENESTE TV