KINO:

Historien om avisen, der væltede Nixon

Ugen byder på to premierefilm i Kino, bl.a. Spielbergs ’The Post’, der fortæller historien om de modige mænd og kvinder, der gik op imod USA’s præsident

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Det var Washington Post-journalisterne Carl Bernstein og Bob Woodward, der afslørede Watergate-skandalen, der førte til Richard Nixons fald. Men lige bag ved de to modige journalister stod to andre modige mennesker.

Steven Spielberg er instruktøren bag det Oscarnominerede, amerikanske drama 'The Post', der er den ene af ugens to premierefilm i den lokale biograf. Den handler om det overraskende samarbejde mellem den første kvindelige udgiver af The Washington Post, Katharine Graham (Meryl Streep), og avisens engagerede redaktør Ben Bradlee (Tom Hanks).

LÆS OGSÅ: Gentofte Kino fylder 80 år: "Tager man drømme fra et menneske, bliver det skizofrent"

Året er 1971, da Graham og Bradlee konkurrerer med The New York Times om at afsløre en massiv tildækning af regeringshemmeligheder, der har strakt sig over tre årtier og fire præsidenter. Graham og Bradlee er nødt til at overvinde forskelle og uenigheder, mens de risikerer både deres karriere og deres personlige frihed under forsøget på at få sandheden frem i lyset.

'The Post' er første gang, Meryl Streep, Tom Hanks og Steven Spielberg har samarbejdet om et projekt. Udover at instruere har Spielberg produceret sammen med Amy Pascal og Kristie Macosko Krieger. Manuskriptet er skrevet af Liz Hannah og Josh Singer.

Farvel Harry Dean

Ugens anden premierefilm er John Carroll Lynchs 'Lucky', der blev den sidste spillefilm for Harry Dean Stanton, der døde i en alder af 91 år.

Filmen er en åndelig rejse, hvor vi følger den 90-årige kæderygende ateist Lucky og alle de andre mærkværdige karakterer, som bor i hans afsidesliggende lille hjemby i den amerikanske ørken.

Efter at have overlevet alle sine samtidige venner befinder Lucky sig ved et af livets skel, og han drager ud på en rejse for at finde sig selv og opnå det uopnåelige: oplysning.

Udover Harry Dean Stanton byder filmen også på optrædener af personligheder som instruktøren David Lynch og Tom Skerritt, Ron Livingston og Ed Begley Jr.

Harry Dean Stanton medvirkede i over 200 film, og med sit stenansigt og sit barske udseende, men følsomme gemyt, var han en gave til enhver instruktør.

David Lynch medvirker i ’Lucky’, her ses han med Harry Dean Stanton, som ikke nåede flere film.

David Lynch medvirker i ’Lucky’, her ses han med Harry Dean Stanton, som ikke nåede flere film.

Publiceret 04 April 2018 10:00

SENESTE TV