Holger fra HIK stjal rampelyset

Danmark tabte i weekenden Davis Cup-opgøret mod Egypten, der blev spillet i Gentoftehallen. Dagens lyspunkt var debuten til 14-årige Holger Nødskov Rune, der oven i købet vandt sin kamp

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Danmark er aldrig kommet tilbage fra 0-2 i et Davis Cup-opgør. Den statistik blev der ikke lavet om på søndag mod Egypten i Europa/Afrika Gruppe II.

Doublekonstellationen med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann vandt ellers planmæssigt første sæt med 6-3 og spillede sig frem til en matchbold ved stillingen 5-3 i Frederik Løchte Nielsens serv.

Men Egyptens Youssef Hossam og Sherif Sabry fik vendt bøtten. De tog fire partier i træk og sætsejr på 7-5. I afgørende sæt havde de momentum på deres side efter et tidligt break, som holdt hele vejen hjem.

Drømmedebut til Holger

Da det samlede Davis Cup-opgør var afgjort, valgte kaptajn Kenneth Carlsen at skifte ud, så Holger Nødskov Rune (HIK) skulle spille mod Egyptens førstesingle, Youssef Hossam (nr. 311 i verden). Dermed blev Holger Nødskov Rune den yngste dansker i aktion ved Davis Cup – blot 14 år og 344 dage gammel.

Og det unge talent greb virkelig sin chance. I første sæt gik han fra 1-2 og nede med et break til at vinde sættet 6-2. Holger Nødskov Rune benyttede sig af sit store slagrepertoire og holdt sig tæt på baglinjen.

Andet sæt endte i en tiebreak. Har kom Holger Nødskov Rune bagud med 6-1. Men igen viste han format og åd sig point for point ind på Youssef Hossam. Danskeren kom helt tilbage på 6-6, og derefter blev det kun mere dramatisk.

Kampen blev ved med at bølge frem og tilbage mellem matchbolde og sætbolde. Men til sidst tog Holger Nødskov Rune tiebreaken 16-14 og dermed matchen.

“Jeg var ret nervøs til sidst, men jeg fandt en god retur frem. Det var sindssygt tæt, og jeg er rigtig glad for at have vundet min første Davis Cup-kamp. Det er stort. Jeg synes, at jeg var solid, mine server kørte godt, og jeg var god på nettet. Det er vanvittigt at slå nummer 300. Det havde jeg ikke regnet med,” siger Holger Nødskov Rune.

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen var naturligvis skuffet over weekendens samlede resultat. Alligevel kunne han kun glæde sig over sin unge debutants præstation.

“Holger har fået en drømmedebut. Vi har alle sammen vidst, hvilket stort talent han er. For han er et kæmpe talent og forhåbentlig dansk tennis' fremtid. Så det var virkelig dejligt, at han gik ind og viste det her på hjemmebane i sin Davis Cup-debut. Jeg er meget stolt af, at han formåede at spille så godt,” siger Kenneth Carlsen.

Med nederlaget er det sikkert, at Danmark også næste år spiller i Europa/Afrika Gruppe II – det tredjehøjeste niveau i Davis Cup.

Resultater for weekenden

Lørdag den 7. april:

Frederik Løchte Nielsen (Lyngby) – Karim Maamoun 6-3, 3-6, 6-7(6)

Christoffer Kønigsfeldt (HIK) – Youssef Hossam 4-6, 4-6

Søndag den 8. april:

Frederik Løchte Nielsen/Thomas Kromann (HIK) – Youssef Hossam/Sherif Sabry 6-3, 5-7, 4-6

Holger Nødskov Rune (HIK) – Youssef Hossam 6-2, 7-6 (14)

Femte kamp blev ikke spillet, da stillingen var 3-0 efter doublen.

Publiceret 09 April 2018 16:30

SENESTE TV