Nyt teatersamarbejde i Gentofte:

“Klassisk dannelse rocks!”

Gentofte Kommune og foreningen Filiorum har lavet en aftale, der skriver teater ind i omkring 2.000 børns hverdag

Af
Signe Haahr Pedersen

Når sommerferien slutter, stryger tæppet til side for børn rundt omkring i Gentoftes skoler, fritidsordninger og daginstitutioner.

Teaterforeningen Filiorum og Gentofte Kommune har lavet en ny aftale, som sætter scenekunst på skemaet for cirka 2.000 af kommunens helt unge borgere. Fra august og to år frem vil Filiorum stå for en række forløb, der har fokus på børnenes og de unges etiske og æstetiske læring.

“Det er min klare overbevisning, at den kreative læringsproces er lige så vigtig for børnene og de unge, som den akademiske. Jeg er så begejstret over, at Gentofte Kommune har lyst til at være foregangskommune på området. Klassisk dannelse rocks!” siger Filiorums stifter og leder Clarissa Meister-Petersen i en pressemeddelelse.

Glad for partnerskab

Begejstringen for det nye samarbejde er også stor hos formand for Gentofte Kommunes Kultur-, Unge- og Fritidsudvalg, Anne Hjorth (S).

“I Gentofte prioriterer vi børns møde med scenekunst højt, og derfor er jeg rigtig glad for det nye partnerskab. I kommunen kender vi Filiorum for et meget seriøst arbejde og for evnen til at skabe totaloplevelser og læring omkring en teaterforestilling. Det ser vi frem til at kunne tilbyde vores børn og unge,” siger hun.

Publiceret 10 April 2018 09:00

SENESTE TV