Gentoftes foreninger melder om stigning af medlemmer

Gentofte Kommunes idrætsforeninger har fået 963 nye medlemmer det seneste år. På landsplan peger pilen også opad

Af
Af Kathrine Albrechtsen

De lokale idrætsforeninger i Gentofte Kommune kan bryste sig med, at de det seneste år samlet er gået 963 medlemmer frem.

Det viser nye tal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund.

Det betyder, at der nu er 31.937 medlemmer fordelt på kommunens 88 foreninger, Og den stigning går smukt i tråd med Gentofte Kommunes ambition om at få flere borgere op af sofaen.

I oktober 2017 indgik kommunen en ambitiøs aftale med de to idrætsforbund om, at når vi rammer år 2025 skal 79 procent af de voksne borgere og 90 procent af de 10-15-årige dyrke idræt.

Afgørende rolle

Formand i DGI, Søren Møller, ser kommunerne have en afgørende rolle for, at foreningsidrætten skal fortsætte med at stå stærkt i Danmark.

“I idrætten arbejder vi for at skabe tilbud, der er tilpasset de ændrede idrætsbehov i befolkningen. Ikke mindst med nye og mere fleksible motionstilbud. Det er helt afgørende i vores 'Bevæg dig for livet'-samarbejde i DGI og DIF og afgørende for at nå målsætningen om at blive den mest idrætsaktive nation i verden,” siger han i en pressemeddelelse.

På landsplan går det også fremad. Her er der fremgang på 9.095 unikke medlemmer, så det samlede medlemstal i de to organisationer nu er oppe på 2.230.856 fordelt på 11.479 foreninger.

Publiceret 11 April 2018 10:30

SENESTE TV