Gentofte Volley var et mulehår fra sejr

Trods føring i femte og afgørende sæt trak Middelfart det længste strå og fører nu 2-1 i DM-finaleserien

Dramaet udeblev ikke i volleyarenaen i Kildeskovshallen søndag, da Middelfart efter to timer og 20 minutters på samme tid særdeles jævnbyrdig og alligevel ujævn dyst jublede over 3-2 sejren.

At dømme efter antallet af spillere på Årets Hold i dansk volleyball 2018, burde Gentofte vinde alle kampe mod Middelfart i finaleserien, der går i op til fem kampe.

Umiddelbart før kampen overrakte Gentoftes borgmester Hans Toft (K) og Volleyball Danmarks formand Erik Jacobsen nemlig hædersbevisninger til spillerne på Årets Hold, som samtidig blev offentliggjort.

Gentofte havde fire spillere på holdet, mens Middelfart ingen havde. Til gengæld tog fynboerne alle pladser uden for selve holdet: Årets Spiller, Årets danske Fund og Årets Træner var alle fra Middelfart.

Et flertal af de syv spillere på Årets Hold var således fra Gentofte. Peter Trolle som diagonal, Mads Kyed som spilfordeler, Mads Møllgaard på den ene kant og Fabio Moret som libero.

Alle fire startede inde i kampen, men det gav ikke umiddelbart samme overlegenhed som i torsdagens kamp, hvor Gentofte dominerede fra start til slut. Midt i første sæt kom Sebastian Mikelsons på banen, men Gentofte-spillernes indsats var for svingende. Middelfart vandt første sæt 25-19.

Andet sæt var højdramatisk med vekslende føringer. Til sidst fik Sebastian Mikelsons i en soloblokade lukket af for Årets Spiller, Middelfarts Nicholas Hunt. 33-31 til Gentofte.

Fightende fynboer

Trods denne dukkert rejste de fynske fightere sig igen i tredje sæt. Gentoftes modtagning var mere svingende end normalt, og det forstod de stabilt spillende modstandere at udnytte. Det gav sætsejr – igen med 25-19.

Gentofte kom tilbage igen i fjerde sæt. Og faktisk i resten af kampen - bortset fra de allersidste bolde i femte sæt. Der var kontrol over spillet, som Gentofte styrede, mens Middelfart forsat fightede til stor jubel for holdets mange tilrejsende fans.

Trods 25-20 sejr til Gentofte i fjerde sæt og Gentofte-føring på 12-9 i femte sæt, bevarede de friske fynboer troen på en overraskelse på udebane.

“Vi spiller godt i den sidste del af kampen, og vi må ikke gå ned foran med 12-9 til allersidst,” bemærkede Gentoftes cheftræner Denis Janka lige efter kampen.

“Nu må vi tage til Middelfart på onsdag og vise, hvad vi kan gennem en hel kamp, så vi kan få den femte og afgørende kamp fredag på hjemmebane,” lød det fra cheftræneren.

Gentofte har i hele play-off fasen i år spillet bedst på hverdagsaftener. Det lover godt her før de afsluttende kampe om danmarksmesterskabet. Vinder Gentofte-holdet onsdag, er der lagt op til et kæmpe volley-brag i en afgørende kamp om Danmarksmesterskabet fredag den 20. april kl. 19 i volleyarenaen i Kildeskovshallen. jbl

Publiceret 16 April 2018 14:15

SENESTE TV