Danmarks største gymnastikforening bor i Gentofte

Lyngby og Gentofte Gymnastik er gymnastikforeningen i landet med flest medlemmer

Af
Signe Haahr Pedersen

3.912 er det magiske tal, der gør Lyngby og Gentofte Gymnastik (LG) til Danmarks største gymnastikforening lige nu.

Foreningen, der har base i Kildeskovshallen på Adolphsvej, har siden 2010 oplevet en voldsom stigning af medlemmer. Fra 800 i 2010, hvor en ny bestyrelse trådte til, til altså næsten 4.000 i dag.

“I løbet af de sidste otte år er en lang række initiativer sat i værk. Udnyttelse og optimering af tildelte haltider, ny hjemmeside og brug af sociale medier har været med til at sprede LG Gymnastik ud både på et viralt og fysisk plan,” lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen om, hvad der kan have sat gang i den store tilstrømning af gymnaster.

Fællesskabet holder fast

For Kristine Rosted, der har været medlem gennem 13 år, er der særligt én grund til, at hun er en del af LG.

“Jeg har nu været alt fra minitræner til cheftræner, og jeg tror en af de ting, der har holdt mig fast, virkelig har været det stærke fællesskab, man får. De mange sjove arrangementer, der ryster trænerne sammen på kryds og tværs, ens trænerteam, og den gode oplæring og erfaring, man får ud af det,” siger hun i pressemeddelelsen.

I denne sæson har LG hver uge haft 156 forskellige hold på gulvet i 12 forskellige haller og sale. Holdene styres af 141 uddannede cheftrænere, assistenter, hjælpetrænere og minitrænere.

Hvert år munder sæsonen ud i foreningens store forårsopvisninger, som i år fandt sted i den nye Gentoftehallen. Her deltog ca. 1.700 gymnaster, der hen over en weekend opviste for ca. 4.000 tilskuere ved tre udsolgte shows.

null

Publiceret 17 April 2018 11:00

SENESTE TV