Kronprinsessen åbner nyt oplevelsesunivers for børn

19. april åbner Experimentarium og kronprinsessen Danmarks første naturvidenskabelige oplevelsesunivers for de yngste

19. april klokken 15 indvier H.K.H. Kronprinsesse Mary 'Miniverset', der er en helt ny type oplevelse, hvor de yngste børn mellem ét og fem år kan lege sig ind i naturvidenskaben sammen med deres voksne.

'Miniverset' er et 1.000 kvadratmeter stort naturvidenskabeligt og eventyrligt oplevelsesunivers, som er skabt specielt til de yngste børn og deres voksne. Miniverset er på det nye og dobbelt så store Experimentarium i Hellerup.

“Miniverset er Danmarks første naturvidenskabelige oplevelsesunivers for de yngste børn. Vi har trukket på al vor dybe viden om formidling til børn og skabt et trygt og inspirerende univers, hvor børn kan lære om naturvidenskab allerede, fra de har lært at gå,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium i en pressemeddelelse.

Millioninvestering

Miniverset henvender sig til børnefamilierne og børneinstitutionerne og er designet og bygget af Experimentarium. Nordea-fonden har støttet Miniverset med 22,2 millioner kroner.

“Miniverset vil skabe fælles begejstring for naturen og dens forunderlighed blandt små børn og deres forældre,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Miniverset består af syv eventyrlige og inspirerende universer, som kobler naturvidenskab med kendte børnelege.

“Små børn er jo de fødte videnskabsfolk. Hver eneste dag går de på opdagelse og lærer nyt ved at lege. I Miniverset kan de eksperimentere sig til nye erfaringer gennem lege, som falder dem helt naturligt,” siger Kim Gladstone Herlev.

Grøn natur og hospital

'Gemmestedet' foregår for eksempel på en dejlig grøn eng. Det er udklædningsleg og gemmeleg på samme tid, og så handler det også om fødekæden, hvor den lille muldvarp skal gemme sig for ræven. Det lægger op til sjov leg og til en snak om byttedyr og rovdyr, skriver Experimentarium og fortsætter:

“Børn elsker spejle og bruger dem til at blive bevidste om sig selv. 'Spejlhavet' er en blå 'undervandsverden' med huler, vilde opdagelser og spejlinger, der vender jer på hovedet, mangedobler jer, eller måske får jer helt til at forsvinde.”

De resterende universer hedder 'Hospitalet', 'Stormbyggeriet', 'Skyggeskoven', 'Bondegården' og 'Blæsten' – og i læsehulerne kan man sammen lade kræfterne op til endnu mere leg med en af de børnebøger, som er udviklet til Miniverset.

kapp

Fakta om Miniverset

Miniverset indvies officielt 19. april 2018 af H.K.H. Kronprinsessen. Den 20. april åbner Miniverset for gæsterne.
Miniverset er designet og bygget af Experimentarium og støttet af Nordea-fonden med 22,2 millioner kroner.
Miniverset er et naturvidenskabeligt oplevelsesunivers med syv unikke områder, der kombinerer leg og læring.
Miniverset er specielt designet for de yngste børn (1-5 år) og deres voksne.
Miniverset er henvendt til børnefamilier og børneinstitutioner.
Miniverset bliver en del af de faste udstillinger på Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup.

Publiceret 17 April 2018 12:30

SENESTE TV