Skovshoved genvandt badmintonguldet

En finale uden den helt store nerve endte med en knusende sejr på 4-0. Dermed satte Skovshoved en tyk streg under en suveræn sæson, der berettiget udløste guld

Af
Ole Tradsborg

Frederiksberg-hallerne var vanen tro i bogstaveligste forstand på kogepunktet, da badmintonguldet og -sølv skulle fordeles mellem Skovshoved IF og Team Skælskør-Slagelse.

Desværre led Guldkampen et stort knæk allerede inden, den var startet. Det gjorde den, fordi den forsvarende olympiske mester og nummer fem på verdensranglisten Carolina Marin ikke kunne spille, da hun havde pådraget sig en skade i baglåret.

Team Skælskør-Slagelse havde ikke nogen spilleberettigede spillere som erstatning, hvilket betød, at skovserne var foran på point allerede inden finalen blev sat i gang, da Team Skælskør-Slagelse blev dømt som taber af damesingle-kampen.

Den ærgerlige start blev dog hurtigt glemt, da spillerne fra begge lejre leverede fejende flot badminton på banerne, selv om det dog også relativt hurtigt lignede en slags cruise control mod guldet for Skovshoved.

Pisket til sejr

Der var på papiret nok mest spænding om mixdoublen, hvor TSS var pisket til sejr for at holde liv i et yderst spinkelt sejrshåb. Her mødte Kim Astrup/Line Kjærsfeldt Skovshoveds Joachim Fischer/Sara Thygesen, og doublen gav publikum mange gode bolde at fornøje sig over.

Det stod dog hurtigt klart, at Fischer/Thygesen ikke havde tænkt sig at lade TSS komme på pointkortet, og derfor kunne Skovshoved-parret slutteligt strække armene i vejret efter sejr på 21-17, 21-8. Dermed 2-0 til Skovshoved.

Stort set samtidig med, at Fischer/Thygesen havde vundet, blev holdsejren til 3-0, da det på nabobanen blev en stensikker sejr i damedouble, hvor Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen for en gangs skyld havde 'fået lov' til at udgøre damedoublen.

Det er sjældent, det sker i liga-sammenhæng på hjemlig grund, for dertil er parret alt for suveræne, hvilket sætcifrene 21-8, 21-10 over Camilla Juhler Kristiansen/Selena Piek da også afslørede.

Her lugter lidt af guld

Slagsangene blev herefter skruet et par oktaver op, fornemt orkestreret af den store skare SIF-supportere, der med buldrende stortrommer slog rytmen fast. Og sangene blev efterhånden mere og mere slagkraftige, hvor en slager oplagt blev skreget af lungernes fulde kraft:

”Her lugter lidt af guld, her lugter lidt af guld, her lugter lidt af guuuuuuuuuuuu-uuuld, her lugter lidt af guld!”.

For med en herresingle og en herredouble igangsat stort set samtidig, var der blot en lillebitte smule tvivl om, hvem der først ville vinde, selv om mange nok tippede på, at det ville ske i doublen, hvor en sygdomsramt Carsten Mogensen blev erstattet af Mads Pieler Kolding, der dog på ingen måde er en uvant makker for Mads Conrad-Petersen, som er den faste makker i international sammenhæng.

Kolding/Conrad satte derfor uden slinger i valsen gang i Skovshoveds guldfest efter en sejr på 21-10, 21-10, hvorfor singlekampen mellem TSS' gode Marc Caljouw og Skovshoved 'Mr. Cool' Rasmus Gemke blev afbrudt.

Kampen var ellers yderst seværdig, og den gav TSS finalens første og eneste sæt, da Caljouw vandt første sæt 21-18 over Gemke, men så satte Gemke sig på opgøret, men nåede ikke at blive noteret for point, da spillerne fra nabobanen kom løbende over mod tilskuerne på langsiden ved banen, hvor Gemke spillede.

Det var nemlig her alle Skovshoveds fans sad, og nu kunne de lade jubelen bryde løs. Den ultimative slagsang kunne følge spillernes jubel til dørs, da den omskrevne sang 'Solskin kan man altid finde' akkompagnerede spillernes sejrsråb.

Tillykke til Skovshoved med et særdeles gyldent år.

Publiceret 17 April 2018 10:00

SENESTE TV