Privatfoto

Hellerup-kvinde bestilte lejemord på kæresten: Vinder lille sejr i landsretten

Af
Jacob Nielsen

Da italienskfødte Emanuela Consortini fra Hellerup i december sidste år fik en dom for forsøg på manddrab på sin kæreste, var det ikke de seks års ubetinget fængsel, der gjorde hendes mest ulykkelig.

Det var tanken om den udvisning, der medfulgte, og som gjorde, at hun i fremtiden ikke kunne opholde sig i samme land som hendes to børn, der er født og opvokset her.

Den straf er blevet streget ved Emanuela Consortinis ankesag i Østre Landsret, som fik sin afslutning i dag, oplyser domstol.dk.

Østre Landsrets nævningeting fandt dog, ligesom Retten i Lyngby sidste år, den 59-årige kvinde skyldig i at bestille og betale et lejemord på sin sicilianske kæreste, og det udløste, som i byretten, en fængselsstraf på seks års ubetinget fængsel.

Nævningetinget mener, det er bevist, at Consortini tilbage i marts 2017 via en hjemmeside på det såkaldte "mørke internet" havde bestilt og betalt lejemordet, som hun betalte med den digitale valuta bitcoins.

På en bestillingsformular på det mørke internet havde hun blandt andet beskrevet kærestens bopæl i Sicilien, uploadet to billeder af ham og oplyst, at der skulle bruges en lyddæmper ved drabet.

Landsretten tilsidesatte ligesom byretten hendes forklaring om, at det var en mystisk albansk forretningsmand ved navn Lucien Vasilic, der havde bestilt og betalt for lejemordet, bag om hendes ryg.

Publiceret 09 November 2018 16:37