Flemming Jakob Jensen. Privatfoto
Flemming Jakob Jensen. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

90 år: Fra IBM til grøn energi

Flemming Jensen, direktør og cand.merc, Hellerup, fylder 90 år den 23. april.

USA har haft afgørende betydning for Flemming Jensen - både arbejdsmæssigt og privat. Lige fra han i 1952 som ung merkonom fra Handelshøjskolen fik et studieophold på Stanford University i Californien.

Rejsen til USA foregik dengang med skib, og da han gik om bord, øjnede kaptajnen en mulighed for at være Kirsten Giftekniv. Han koblede den unge københavner med en ung amerikansk kvinde, der var på vej hjem - og da skibet anløb New York syv dage senere, var de to unge ikke i tvivl: De ville gifte sig. Det gjorde de, og ægteskabet varede 61 år.

I USA arbejdede Flemming Jensen i 1950'erne for IBM og fik til opgave at få General Motors til at købe deres første computer. Beskeden var klar: Opgaven skulle løses, ellers vankede en fyreseddel. Salget til en million dollars kom i hus. Computeren var stor som et hus og kunne de fire regnearter.

Siden blev computere mindre og indholdet mere avanceret. Og netop indholdet var Flemming Jensen med til at sælge. Efter ti år i IBM kom to år i Frankfurt som europæisk direktør for amerikanske Corporation S, som lavede optisk genkendelse til brug for banker.

Tilbage i København i 1971 oprettede han The Copenhagen Group, som solgte software til styring af virksomheders økonomi for bl.a. Simcorp. Da var edb stadig i sin vorden, og Flemming Jensen rejste Europa tyndt for at opdyrke markeder for de nye styringsredskaber.

I 1990'erne arbejdede Flemming Jensen i fondet Gaia Trust, der er grundlagt af canadieren Ross Jackson, og som støtter grønne projekter økonomisk. Her fik Flemming Jensen som meget aktiv pensionist opgaven med at tjekke, at alt fra økologiske slagterier til solcellefabrikanter nu også var så levedygtige, at de var værd at støtte.

Flemming Jensen sidder stadig i Gaia Trusts bestyrelse og fungerer som ambassadør for Earth University i Costa Rica, der siden 1990 har uddannet unge fra hele verden i bæredygtighed.

Han følger med i både Gaias og universitetets færden, når der er tid imellem korsang og arbejde i den unitariske kirke.

Publiceret: 20. April 2017 20:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere