Anna Blincoe udstiller frem til 18. juni en række af sine blomsterbilleder i Svenske Villa.
Anna Blincoe udstiller frem til 18. juni en række af sine blomsterbilleder i Svenske Villa.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Anmeldelse: Anna Blincoe er nærmest virtuos i blomsternes verden

Årets Gentofte-kunstner leverer varen med udstilling i Svenske Villa, hvor hun fremviser stor sikkerhed og finesse

Af Peter Madsen

Svenske Villa i Bernstorffsparken slog forleden dørene op for sæsonen og for en udstilling med Gentoftes nyudnævnte 'årets kunstner 2017', Anna Blincoe, der debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie i København i 1994.

Udstillingen i Svenske Villa er udelukkende dedikeret til blomsternes verden.

Smukt og sart fremtoner disse billeder i deres forskellige teknikker såsom olie, farvelagte blæktegninger og sort-hvide grafittegninger.

Sidstnævnte antyder nu næsten en form for farvespil trods den grå grafit, idet de mange nuancer af skraveringer i gråtoneskalaen giver karakter af farvelægning. I heraldikken benytter man sig af denne teknik i tegninger af skjolde ved at skravere de forskellige felter på forskellig måde, alt efter hvilken farve, der i det pågældende felt er tale om. Smukke er disse billeder i deres 'komplekse enkelthed'.

Eventyr og poesi

I det hele taget fremstår kunstnerens værker sarte og feminine med den lethed, som disse karakteristika antyder. Pastelagtige farver svæver over væggene i den skønne bygning og fortæller eventyr og fremsiger poesi.

Og netop poesien kommer tydeligst på banen i nogle let slørede olier på 1. sal. De fremstår som ses de igennem en let dugget rude, som malet vådt i vådt. Eller som om man beskuer dem igennem mosekonens bryg over en eng. Dejlige og stemningsfyldte er disse malerier.

En fjerde teknik er at præparere tykt papir med te såmænd, en gammel måde at give en tegning eller et maleri patina på. Teknikken bliver da også brugt på forfalskninger af verdenskunst, så de tager sig ældre ud, end de er.

Baggrunden får en let gyldenbrun farve, som danner grund for i dette tilfælde tegnede blomster af høj kvalitet. Også her arbejdes der med yderst forskellige gråtoner, helt fra hvidt til sort. Næsten majestætisk prinsesseagtigt er et lille billede af vist nok en tidselblomst. Også her på baggrund af en te-præparation. En herlig og skarp tegning af de allerfineste.

Et par fantastiske og stort set ens farvetegninger af en iris toner frem på 1. sal i kraftig blå farvelægning. Her taler vi næsten om skulpturel skønhed a la Thorvaldsen, for meget præcise er de i opstregningen, næsten løftet ud af rammen som en foræring til beskueren.

Anna Blincoe blev for nylig kåret til 'Årets Gentoftekunstner'.
Anna Blincoe blev for nylig kåret til 'Årets Gentoftekunstner'.

Præcise streger

Blomstens komplekse og naturlige grafiske fremtoning er gengivet med stor sikkerhed i både tegning og farver, så man virkelig får en fornemmelse af, hvad naturens store skulptør har at byde på af skønhed. Disse skilderier er blandt de bedste på udstillingen.

Kunstnerens forfinede og sirlige streger samt smukke kulører i de enkelte billeder fremviser stor sikkerhed og finesse, og det er omsat til kunstværker af ret så høj kvalitet.

Større virtuositet inden for denne blomsternes verden på papir skal man lede grundigt efter. Hun har da også fået to billeder optaget på den permanente udstilling på The Gallery for Botanical Art i Kew Gardens i London.

Alt i alt viser denne udstilling, at Anne Blincoe er yderst velvalgt som årets Gentofte-kunstner 2017, og hun har da også en fortid som udstiller i Galerie Knud Grothe på Jægersborg Allé. Her må der fem stjerner på bordet for den skønne ophængning i Svenske Villa.

Udstillingen vises frem til den 18. juni 2017.

'Magnolias' af Anna Blincoe.
'Magnolias' af Anna Blincoe.
Publiceret: 18. Maj 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere