Jim Jabir i Gentoftehallen, hvor han dagligt imponeres over alle de børn, han har mødt i SISU.
Jim Jabir i Gentoftehallen, hvor han dagligt imponeres over alle de børn, han har mødt i SISU.
Foto: Thomas Weikop
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Baskettræner er lun på SISU

Jim Jabir har coachet amerikansk collegebasketball i 31 år og er kendt og efterspurgt i hele USA. Nu er han i Danmark som midlertidig træner for SISU’s eliteherrer, og han er blevet imponeret over foreningslivet og de danske værdier

Af Katrine Weikop

Det var et gammelt venskab med Morten Thomsen, træner for SISU's elitekvinder, der i første omgang fik Jim Jabir til Danmark. Morten Thomsen bad nemlig sin ven om hjælp, da SISU's eliteherrer pludselig stod uden træner resten af sæsonen.

Jim Jabir havde kort forinden trukket sig fra sit job som træner for Daytons kvindehold, fordi presset efter 13 sæsoner med konstant fremgang var blevet for stort.

Så han havde tiden, sagde ja og rejste til Danmark for at give SISU en hjælpende hånd i de sidste måneder af sæsonen. Og det har allerede givet resultater. Siden han kom i slutningen af januar, har eliteherrerne vundet otte ud af 11 kampe, og Jim Jabir er godt tilfreds med holdet og har sågar vist interesse for at blive.

“Der er nogle rigtigt dygtige spillere, både danske og amerikanske, og de komplementerer hinanden godt,” siger Jim Jabir, der er 54 år gammel og oprindeligt kommer fra Brooklyn i New York.

Elitetræner for hele klubben

Det er ikke kun eliteholdet, der har givet ham lyst til at blive.

“SISU er en fantastisk organisation. Alle er så søde og hjælpsomme,” fortæller han om sit møde med dansk foreningsliv, hvor ikke mindst børnene har imponeret ham.

“De er skønne. De er ærlige, høflige, sjove og søde ved hinanden. Jeg oplever, at SISU giver børnene mulighed for at vokse som mennesker. Det er meget unikt, og det vil jeg gerne være med til at styrke,” siger Jim Jabir, der ud over at træne eliteholdet også gæstetræner på flere ungdomshold, arrangerer camps for børn og unge og altid er klar med et godt råd til store som små spillere.

“Jim Jabir er kommet til SISU for at træne SISU's eliteherrehold, men han gør meget mere end det. Han træner hele klubben. Han har været nede og træne flere af ungdomsholdene, og ikke alene spillerne, men også trænerne, kan lære rigtig meget af Jim,” siger Peter Glahn, formand for SISU's ungdomsudvalg og en af mange i SISU, der håber, at Jim Jabir kan lokkes til at blive lidt længere.

Jim Jabir (i højre side) med SISU's eliteherrer. Foto: Thomas Weikop
Jim Jabir (i højre side) med SISU's eliteherrer. Foto: Thomas Weikop

Lever efter sine idealer

Jim Jabir er også begejstret for det Danmark, han har oplevet, når han en sjælden gang bevæger sig uden for Gentoftehallen.

“I har et samfund, hvor man deler sin velfærd og hvor man lever efter sine idealer. I USA taler vi meget om at gøre det rigtige, men i sidste ende er det altid pengene, der vinder. I Danmark sættes menneskelige hensyn over pengene, og det, synes jeg, er fantastisk,” siger Jim Jabir. Han er også vild med dansk arkitektur, og så er han imponeret over, hvor sunde og smukke danskerne er.

“Jeg kan se, at man i Danmark lægger vægt på mange andre ting end materielle goder, og det er meget inspirerende.”

Publiceret: 13. Marts 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt