Så er slottet næsten blevet fuldt udlejet til kontorbrug. Luftfoto: Hans Henrik Tholstrup
Så er slottet næsten blevet fuldt udlejet til kontorbrug. Luftfoto: Hans Henrik Tholstrup
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bellevue rykker ind på slottet

Med kun ét ledigt lejemål tilbage tænder Charlottenlund Slot nu for de kulturelle arrangementer trods strid mellem styrelse og kommune

Sidste nyt i sagenGentofte Kommune oplyser til Villabyerne, at den seneste udvikling er, at kommunen vil bringe sagen for Byretten primo 2018.

Villabyerne har også talt med projektleder Lars Elisiussen fra Slots- og Kulturstyrelsen, som fortæller, at han sammen med sin direktør Jesper Hermansen har været til et møde med Gentofte Kommune i forbindelse med den aktuelle forhøring, hvor der er fokus på den fremtidige anvendelse af slottet, vaskehuset og ishuset.

Ifølge Lars Elisiussen er styrelsen ikke blevet indkaldt til noget møde i Byretten. Han har ikke nogen kommentarer til oplysningen om, at Gentofte Kommune vil have sagen for Byretten.

start De seneste to måneder har det rumsteret på Charlottenlund Slot. Ikke nok med, at stedet er blevet renoveret, der er også lavet lejeaftaler med ni selskaber, der samlet set rummer omkring 100 medarbejdere.

Slottet er dermed kun ét lejemål fra at være fyldt op, og det betyder, at dørene nu åbnes for omverdenen, fortæller administrerende direktør i Charlottenlund Slot A/S, Mads Hedegaard.

“Nu får vi kalenderen fyldt op med kultur på slottet,” siger han til Villabyerne.

En af samarbejdspartnerne bliver Bellevue Teatret. Hvad teatret konkret vil lave på slottet, vil Hedegaard ikke afsløre for meget af, men indtil videre planlægges der nogle kultursaloner i januar og marts.

“Udover det vil vi gerne lave folkefester i slotshaven og 'Jeppe på Bjerget', hvor man bruger slottet og Vaskehuset som kulisser. Men de ting er ikke datosat endnu,” fortsætter Mads Hedegaard og tilføjer, at der også vil være søndagsrundvisninger og litteraturevents. Sidstnævnte bliver blandt andet med besøg af digterne Thomas Borberg og Pia Tafdrup i begyndelsen af 2018.

Fortsættes side 2

Fortsat fra forsiden

Kommunen stadig imod

De mange planer sker dog ikke med alles gode vilje. Gentofte Kommune er stadig af den holdning, at Slots- og Kulturstyrelsens udlejning til Hedegaards firma er ulovlig, og derfor vil man have sagen taget op i Byretten, oplyser kommunen.

Derudover er der frem til fredag den 17. november forudgående høring på en ny ændring af lokalplanlægningen for Charlottenlund Slotshave, som indkalder: “idéer og forslag til disse bygningers fremtidige anvendelse.”

Men som lægger op til, at bygningerne i Slotshaven: “til enten alene kultur eller til kultur og erhverv.”

Striden mellem Gentofte Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen skaber dog ikke bekymring hos Mads Hedegaard, siger han:

“Vi afventer stille og roligt, og vi sender det samme høringssvar, som vi har gjort før, hvor vi redegør for vores visioner, og så tror jeg på, at det nok skal lande fornuftigt.”

Samme dag som høringsfristen udløber, holder Charlottenlund Slot A/S og Bellevue Teatret housewarming og kickoff-fest på slottet for inviterede gæster.

Publiceret: 16. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt