Beredskabschef Rasmus Storgaard (th.) og beredskabsdirektør Jakob Vedsted Andersen giver hånd på samarbejdsaftalen på grænsen mellem de to beredskabsområder. Foto: Hovedstadens Beredskab.
Beredskabschef Rasmus Storgaard (th.) og beredskabsdirektør Jakob Vedsted Andersen giver hånd på samarbejdsaftalen på grænsen mellem de to beredskabsområder. Foto: Hovedstadens Beredskab.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Beredskaber bliver makkerpar

Hovedstadens Beredskab og Beredskab Øst vil fremover hjælpe hinanden endnu mere

Når en stor brand bryder løs, kan der blive brug for flere brandbiler- og folk. Beredskab Øst og Hovedstadens Beredskab er vant til at hjælpe hinanden, men for nylig blev den tradition gjort formel, da de to kommunale beredskaber skrev under på en samarbejdsaftale.

“Med den nye aftale udnytter vi den høje faglighed og de mange specielle ressourcer, der findes i begge beredskaber. Det potentiale sikrer et fortsat højt serviceniveau til gavn for borgerne,” siger Rasmus Storgaard, beredskabschef i Beredskab Øst i en pressemeddelelse, hvor beredskabsdirektøren fra Hovedstadens beredskab, Jakob Vedsted Andersen, supplerer:

“Hovedstadsområdet rummer risici, der kræver, at vores beredskaber hele tiden er parat til store og komplicerede hændelser. Med den nye aftale styrker vi det operative samarbejde og øger dermed beredskabets samlede robusthed.”

Naboberedskaberne vil blandt andet låne personale og materiel ud til hinanden, når store uheld er ude. Det kan f.eks. være specialsprøjter med CAFS (særlig skumtype) fra Beredskab Øst eller redningsdykkere fra Hovedstadens Beredskab.

Det bliver Vagtcentralen for Storkøbenhavn, der i praksis skal håndtere aftalen og tilkalde de relevante enheder i den aktuelle situation.

Fakta

@Fakta Brod Weekend3:Beredskabernes opgave er at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer. Beredskab Øst er beredskabet i Gentofte, Lyngby, Gladsaxe, Herlev og Ballerup kommuner. Beredskab Øst dækker 300.000 borgere fra 4 stationer. Hovedstadens Beredskab er beredskabet i Albertslund, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Glostrup, Hvidovre, Rødovre og Københavns kommuner. Hovedstadens Beredskab dækker 1 mio. borgere fra 12 stationer.

Publiceret: 17. Maj 2017 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere