Forfatteren Atticus Lish’ debutbog ’Forberedelse til næste liv’ har fået enormt anmelderroser. Pressefoto
Forfatteren Atticus Lish’ debutbog ’Forberedelse til næste liv’ har fået enormt anmelderroser. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Biblioteket anbefaler: Atticus Lishs ’Forberedelse til næste liv’

Af Signe Langtved Pallisgaard, Gentofte Hovedbibliotek

”Forberedelse til næste liv” er en fin, barsk og usentimental kærlighedshistorie, der egner sig fortræffeligt til feriekufferten.

I årene efter 9/11 immigrerer Zou Lei illegalt til USA fra Kina. I New Yorks beskidte sidegadekøkkener arbejder hun under forfærdelige forhold for at få del i den frihed, hendes nye hjemland har at tilbyde sine indbyggere.

Bogens anden hovedperson, Brad Skinner, lider af posttraumatisk stress. Han er veteran efter tre ture til Irak og tager til New York med ét i sinde: at forsvinde i byen og glemme, hvad han har set. Skinner er ødelagt, aggressiv og vred, og hans vej ind i samfundet synes næsten dødsdømt. Men da han møder Zou Lei opdager de sammen, at en ny begyndelse måske er mulig for dem begge – hvis altså de overlever hjemløsheden, varetægtsfængslingerne og Skinners frygtelige mareridt.

Igennem Zou Lei og Skinners øjne og hjerteskærende skæbner blotlægges et moderne Amerika set fra samfundets udkant. Den amerikanske drøm vendes på hovedet i dette medrivende, rå og realistiske samfundsportræt, hvis dybeste, bankende hjerte er en inderlig kærlighedshistorie.

Den amerikanske forfatter Atticus Lish har rejst over hele verden og arbejdet som alt fra fabriksmedhjælper til personlig træner, marinesoldat til engelsklærer i Kina.

Debutromanen er præmieret med PEN/Faulkner og enorme anmelderroser. Atticus Lish er søn af den legendariske redaktør Gordon Lish, som i Danmark bedst er kendt som redaktør for Raymond Carvers største værker.

’Forberedelse til næste liv’ karakteriseres som et råt samfundsportræt og en inderlig kærlighedshistorie. Pressefoto
’Forberedelse til næste liv’ karakteriseres som et råt samfundsportræt og en inderlig kærlighedshistorie. Pressefoto
Publiceret: 06. Juli 2017 10:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!