Toke Reunert døde af cystisk fibrose i september, men nåede lige inden at skrive ’Bogen om Alt’ færdig til sin datter. Pressefoto
Toke Reunert døde af cystisk fibrose i september, men nåede lige inden at skrive ’Bogen om Alt’ færdig til sin datter. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Biblioteket anbefaler: Toke Reunerts ’Bogen om Alt’

Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard, Gentofte Hovedbibliotek

'Bogen om Alt' er en fantastisk fortælling for de 8-12 årige, hvor de tre venner, den fornuftige Hr. Overskæg, den søde pige Mikkeline og den opblæste Grev Zeppelin, drager på ekspedition til Dødsriget for at finde ud af, hvad der egentlig er sket med deres afdøde ven, sørøveren Larsen. For kan man egentlig hente én tilbage, der er død?

Handlingen foregår ved juletid, og bogen indeholder 24 kapitler.

På den farefulde færd møder de tre venner bl.a. Karon, julemanden, Dante og mayaernes Heltetvillinger, og de hvirvles ind i historien om den fantastiske bogs forsvinden.

'Bogen om Alt' er en tempofyldt og eventyrlig fortælling, der skaber grundlag for tanker og snak om døden, og det der – måske – findes efter døden.

Som Jannie Kold skriver i Weekendavisens nylige anmeldelse “er det befriende, at forfatteren tør lade en af heltene dø og blive genoplivet, at han fortæller om en flod med blod og i det hele taget ikke er bange for at skrive om, ja, alt.”

Toke Reunert er bl.a. kendt som medforfatter og komponist på DR's Hr. Skæg-programmer og skrev den nye musik til Halfdans ABC. Han var desuden medforfatter til biografien 'Det urolige blod' om den danske mayaforsker Frans Blom.

'Bogen om Alt' udkom i november 2016 og blev Toke Reunerts sidste fortælling. Forfatteren døde 22. september.

Skrev om kap med døden

Han nåede lige præcis ikke at se 'Bogen om Alt' som færdig bog, men han nåede en gennemgribende redigering af bogen, inden han drog på sin egen ekspedition til dødsriget.

Toke Reunert havde cystisk fibrose, og i forsommeren 2016 fik han en terminalerklæring af lægerne. Så hastede det pludselig at få bogen udgivet, for den er skrevet til Tokes datter, og hans ønske var, hun skulle have den, når han ikke var her mere.

Han skrev oprindelig den første udgave op til sin anden lungetransplantation i 2013.

Bogen er, på grund af den korte tidshorisont, udgivet ved hjælp af crowdfunding på eget forlag, Rotten.

Man kan møde forlaget Rotten og købe bogen på Gentofte Bogmesse lørdag 18. marts kl. 10-14.

Publiceret: 16. Marts 2017 07:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt