Koncentrationen var høj, da børnene på Kildegård Privatskole forleden blev introduceret til kortspillet bridge.
Koncentrationen var høj, da børnene på Kildegård Privatskole forleden blev introduceret til kortspillet bridge.
Foto: Bo Leihof
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Børn og bridge på Kildegård Privatskole

Af Annette Houman

Koncentrationen var høj blandt eleverne på 6. årgang på Kildegård Privatskole, da de onsdag den 27. april blev introduceret til et spil, hvis rygte ellers er forbundet med en hel anden aldersgruppe end skolealderen, nemlig bridge.

Kropssprog blev aflæst, tungerne holdt lige i munden, og stilheden i lokalet blev indimellem afbrudt af korte kontante stemmer og ord som 'honnør' og 'knibning', der i dagens anledning fik en helt anden betydning end i dansktimerne.

Flemming Danielsen, matematiklærer på Kildegård Privatskole og tidligere holdkaptajn for det danske bridgelandshold, havde inviteret 'Dansk Skolebridge' på besøg.

Foreningens formand, Morten Bilde, introducerede spillet for eleverne, og med hjælp fra Flemming Danielsen og to lokale bridgespiller fik han spillet sat i i gang – og eleverne skulle vise sig at være hurtige til at lære spillets gang, om end bridge ikke er verdens letteste kortspil.

'Dansk Skolebridge' er en organisation bestående af frivillige, der brænder så meget for bridgen, at de gerne yder et stykke arbejde for den gode sag. Børn, der lærer at spille bridge, lærer nemlig at koncentrere sig, samarbejde og kommunikere – gode kvalifikationer, som man jo kan bruge i det virkelige liv.

Flemming Danielsen syntes, børnene klarede det svære spil flot.

"Det er et fint tidspunkt - i 6. klasse - at begynde med bridge, for fysisk skal man kunne holde 13 kort i hånden, og så skal man altså kunne lægge sammen med en vis hastighed, hvis spillet skal fungere”.

Publiceret: 05. Maj 2016 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere