Modelfoto: Mostphotos
Modelfoto: Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

BUPL-tal overrasker udvalgsformand

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Gentofte Kommune, Pia Nyring (K), genkender ikke det billede, en ny undersøgelse tegner af lokale pædagogers hverdag

At en pædagog står alene med 17 børn, er ifølge en ny undersøgelse hverdag på daginstitutionerne i Gentofte Kommune.

Pædagogernes fagforening BUPL har spurgt sine medlemmer, hvor meget alenetid, de oplever i løbet af en tilfældig arbejdsdag, og her svarer 69 procent, at de ofte er ene om ansvaret for hele børnegruppen.

Oveni svarer 46 procent ja til, at de inden for det seneste år har oplevet situationer, der var uforsvarlige eller decideret farlige, mens de stod alene med børnene.

Især det sidstnævnte tal kommer bag på formanden for Gentofte Kommunes Børne- og Skoleudvalg, Pia Nyring (K).

“Jeg er overrasket over BUPL's undersøgelse. Jeg kan ikke genkende det billede af hverdagen, som den fremstiller. Vi har nu spurgt vores 50 daginstitutioner, hvordan de oplever hverdagen i forbindelse med alenetid med børnene, og vi har ikke kunnet få bekræftet, at der har været uforsvarlige situationer, som undersøgelsen siger, der har været,” siger hun og henviser til, at Gentofte Kommunes normering ligger over landsgennemsnittet.

“Vi har sat 3,5 millioner kr. af til endnu bedre normeringer i vores institutioner. Hvor vi hidtil havde en fordeling med 65 procent pædagoger og 35 procent medhjælpere, fik vi per 1. januar 2015 en fordeling, der er 70-30. Det, håber vi, har betydet noget for pædagogernes hverdag. Samtidig har vi lavet det, der hedder bæredygtig struktur, hvor en række institutioner er gået sammen for at skabe mere kvalitet, organisering og fleksibilitet,” fortsætter Pia Nyring (K).

I Villabyerne den 6. april kaldte Katja Bank Christensen, der er konsulent i BUPL Nordsjælland og forhandlingsleder i Gentofte, Gentoftes tiltag hen mod flere hænder for et skridt i den rigtige retning.

“Men der er også et ønske fra politisk side om høj kvalitet, og der er for eksempel kommet krav om mere engelsk og motion. Det er svært at føre ud i livet, når den oplevede virkelighed for pædagogerne er, at de mange gange står alene med børnene, når de skal lave de her aktiviteter,” tilføjede hun.

Resultaterne fra BUPL's undersøgelse tages da også til efterretning på rådhuset, understreger Pia Nyring (K).

“Vi vil benytte anledningen til at gå dybere ned i, hvad det er for oplevelser, pædagogerne har, og hvad der kan gøres bedre. For vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten. Selvom vi ikke kan genkende billedet, er det cirka halvdelen af BUPL's medlemmer i Gentofte, der har svaret, at de har oplevet uforsvarlige situationer. Og det skal tages seriøst, at de har følt det sådan,” siger hun.

BUPL's spørgeskemaundersøgelse blev sendt ud til 20.094 af fagforeningens medlemmer, der arbejder med børn i alderen 0-5 år. I Gentofte var svarprocenten 40.

Publiceret: 21. April 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere