Det er denne grund, som der planlægges boligbyggeri på. Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen
Det er denne grund, som der planlægges boligbyggeri på. Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Byggeplanerne spirer på DSB-grund i Charlottenlund

Virksomheden Bonava har købt den tomme grund øst for Charlottenlund Station. Planen er at opføre omkring 100 boliger, der samlet får navnet ’Verdenshaven’

FAKTA

Bonava
Bonava har beskæftiget sig med boligudvikling siden 1930'erne. Virksomheden har 2.000 medarbejdere og er aktiv i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, Skt. Petersborg, Estland og Letland. Projekterne tæller blandt andet boliger i Havnevigen og på Krøyers Plads. I 2017 havde Bonava en omsætning op 14,5 milliarder svenske kroner.

Om byggeriet
Ifølge ubudsmaterialet fra DSB Ejendomsudvikling A/S kommer følgende til at gælde for boligbyggeriet på grunden øst for Charlottenlund station:
Bygningerne bliver maksimalt 3 etager høje
75 procent af bruttoetagearealet (svarende til cirka 6.750 etagemeter) skal anvendes til cirka 50 seniorvenlige private boliger med en minimumsstørrelse på 100 bruttoetagemeter
25 procent af bruttoetagearealet (svarende til 2.250 etagemeter) skal anvendes til cirka 25 almene ungdomsboliger og cirka 25 almene familieboliger

100 nye hjem skyder i løbet af de kommende år op mellem skov og skinner ved Charlottenlund Station.

DSB har solgt den tomme grund, der ligger øst for stationen, til virksomheden Bonava, som beskæftiger sig med boligudvikling i hele Norden.

Bonavas vision for området hedder 'Verdenshaven'. Projektet er tegnet af Juul Frost Arkitekter og rummer 50 ejerlejligheder, 25 ungdomsboliger og 25 almene familieboliger.

“Jeg er sikker på, at det vil tilføre området omkring Charlottenlund Station en ny dimension og blive et aktiv for Charlottenlund. Vi glæder os meget til at se dette spændende projekt realiseret,” siger direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S Jes Transbøl i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: DSB-grund bygges tæt

Den administrende direktør i Bonavas danske afdeling, Torben Modvig, glæder sig også over planerne.

“Det er et attraktivt område med parken som nærmeste nabo og Øresund indenfor få minutters gang,” siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Vi ser frem til samarbejdet med Gentofte Kommune om det videre forløb med lokalplan og byggetilladelse og glæder os til at skabe gode boliger med respekt for områdets karakter og historie.”

Borgermøde på vej

Det var Gentofte Kommunes ønske om flere ungdomsboliger og almene boliger, der for et års tid siden satte gang i planerne for grunden, der hidtil har haft status som rekreativt grønt område.

Udsigten til et byggeri har løbende vakt kritik fra foreningen Forstbotanisk Haves Venner og Naturfredningsforeningen.

Her er holdningen, at grunden bør føres tilbage til skoven, som den i sin tid var en del af, inden den blev taget i brug af DSB til blandt andet godslæsseplads.

LÆS OGSÅ: Foreninger: Gør stationsgrund grøn igen

Gentofte Kommune oplyser til Villabyerne, at der vil blive afholdt et borgermøde, hvor byggeplanerne for Charlottenlund Station præsenteres nærmere. Hvornår det bliver, ligger dog endnu ikke helt fast.

Bonava regner med at sætte 'Verdenshaven'-ejerlejlighederne til salg næste år, hvorefter selve byggeriet for alvor går i gang.

Publiceret: 10. April 2018 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu