Foto af den tidligere internationale skole, som bl.a. skal huse flygtninge fra mart 2017.
Foto af den tidligere internationale skole, som bl.a. skal huse flygtninge fra mart 2017.
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Borgernes utryghed er forståelig

Af Henrik Thorup, Kærmindevej 31, Gentofte

Jeg tror, de fleste borgere i Gentofte har forstået, at borgmester Hans Toft (K) ikke ser nogen mulighed for at tilbyde boliger til flygtninge. Alligevel har han fundet plads på den lukkede skole på Hellerupvej. Det har givet anledning til flere borgerprotester, da det gik op for borgere i nærområdet.

Sagen er, at det er de færreste borgere, der har været opmærksom på, at Kommunalbestyrelsen med det konservative flertal tilbage i januar 2016 besluttede, uden forudgående høring af borgerne, at placere ca. 600 flygtninge i kommunen. Flygtninge, kommunen skal modtage, på lige fod med andre kommuner i landet.

Boligproblemet kunne være løst mere 'fikst' ved oprettelse af 'containerbyer' eller teltlejre, f.eks. i nogle af de store skovområder, der er i kommunen og som Dansk Folkeparti tidligere har foreslået. Men det er blevet afvist.

Nu, hvor en række flygtninge rykker ind i skolen på Hellerupvej, har borgmester Hans Toft indkaldt til et borgermøde. Ikke for at drøfte situationen, men nok primært et orienterende møde for at fortælle, hvordan kommunen har taget imod tidligere flygtninge.

Der vil så være indlæg fra flygtningevenner, humanitære organisationer og andre specielt interesserede. Borgmesteren selv vil nok stå til rådighed for spørgsmål og herunder kritik, men 'toget ER kørt'. Alligevel er det da naturligt, at borgerne er utrygge ved at skulle modtage så mange personer med en anden kulturopfattelse på én gang midt i Hellerup.

Statistikkerne viser tydeligt nok, hvilke problemer, der kan opstå, så borgernes frustrationer er forståelige. Der er tale om midlertidige boliger, og hvis familiesammenføringen også bliver aktuel, så kan det antal flygtninge, som Kommunalbestyrelsen vedtog i 2016, blive fire gange så stort med retskravet på familiesammenføringer.

Det er ikke uden grund, at den permanente grænsekontrol, afløst af hjælp i nærområderne, som Dansk Folkepart hele tiden har foreslået, fortsat er et aktuelt ønske.

Publiceret: 30. Januar 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere