Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: De almene boliger og placering af 230 flygtninge

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

På et meget velbesøgt borgermøde om placering af 60 flygtninge i midlertidige boliger på Hellerupvej 22-26 var der en god stemning blandt alle de fremmødte borgere.

Der var enkelte, som gav udtryk for, at de var nervøse for, at der kunne ske en stigning af ubehagelige oplevelser såsom en stigning af kriminaliteten.

Der kom mange positive udtalelser, især tror jeg, at den 17-årige flygtning fra Syrien, der på formfuldendt dansk efter, tror jeg, to år i Danmark, gjorde et stort indtryk. Hun var især overrasket over, at hun i Danmark altid fik stillet spørgsmålet: ”Hvilken religion tilhører du?”. Hun mente selv, at religion var en privatsag.

Der er ingen tvivl om, at der findes mange ressourcestærke personer her i kommunen.

Jeg deltog i mødet, da jeg bor i en almen bolig, som i fremtiden skal huse 230 flygtninge, og vi kommer i den sidste ende til at stå med integrationsindsatsen.

Vi oplever os tit svigtet af det omgivende samfund. Når de først er placeret i en almen bolig, er det som om interessen forsvinder.

Man skal huske på, at beboerne i de almene boliger har den laveste indkomst og ikke de højeste uddannelser. Det viser alle undersøgelser, og derfor er der ikke altid ressourcer til at åbne sine døre. Man er måske selv lidt nervøs for det nye og læser i aviserne, hvad der kan ske med overfald og bandekriminalitet.

Jeg vil derfor opfordre til, at Gentofte Kommune afholder et borgermøde om flygtninge for beboerne i de almene boliger og gerne med deltagelse af de frivillige organisationer, som kan stille deres viden til rådighed, så vi kan få igangsat en fortsat positiv integration, vi også kan se tilbage på om fem år.

Publiceret: 26. Januar 2017 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere