“Kære politi og kommune: Har I glemt Rygårds Allé i jeres planer om at skabe sikker trafik?” spørger en læser. Privatfoto
“Kære politi og kommune: Har I glemt Rygårds Allé i jeres planer om at skabe sikker trafik?” spørger en læser. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Den glemte trafikfælde på Østerbro

Villy Rasmussen, Rygårds Allé 127, Hellerup

Jeg bor på Rygårds Allé, en villavej, der starter på Østerbro ved Ryparken.

Vejen starter i et kryds, hvor man kører hen over et fortov inden vejen starter. Her mødes hundreder af biler morgen og eftermiddag, hvor børn bringes i bil til de fem skoler, der ligger inden for 100 meter.

Vejen er smal uden cykelsti. Der er parkering i begge sider af vejen, og selv hvor der er stopforbud, overholdes dette ikke.

For tiden er der byggeri på vejen. En skurvogn er ude på kørebanen, og ekstraordinært mange lastbiler har holdt og spærret, mens der blev læsset bygningsmaterialer af. Det er midlertidigt, men når byggeriet står færdigt, er der fem nye rækkehuse uden p-plads = yderligere parkering på et område, hvor det nærmest er umuligt at parkere, endsige passere.

Der ligger industrier på den smalle vej, og mange lastbiler kommer hver dag og adskillige parkerer også. Mange skoler har reguleringer, så man ikke kan sætte børnene af lige uden for skolen, eller så det i det mindste kan ske sikkert. Det er ikke tilfældet på Rygårds Alle. Det er skræmmende hver eneste dag at se, hvorledes forældre åbenlyst er med til at gøre vejen til et farligt sted.

Jeg har forsøgt at tale med forældrene, jeg har taget fotos af deres parkeringer, og sammen med andre beboere har vi henvendt os til den største af skolerne. Der har også været taget kontakt til politi og kommuner –uden resultater.

Der er dagligt farlige situationer, og det er kun et spørgsmål om tid, før det går galt. Jeg cykler meget, men tør ikke cykle ad Rygårds Allé i sydgående retning. Det er farligt.

Kære politi og kommune: Har I glemt Rygårds Allé i jeres planer om at skabe sikker trafik?

Publiceret: 13. Juni 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere