Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det er ikke et sted for mennesker

Ove Lund, Damtofte Søndre Stræde 6, Charlottenlund, kandidat til KV17 for Alternativet

I TV2 udtaler den kvindelige flygtning Aysheh, at den midlertidige bolig på ét værelse, som hun og hendes tre døtre på et, fire og fem år netop er blevet tildelt af Gentofte Kommune, ikke er et sted for mennesker.

På ubestemt tid skal familien bo i den tidligere skole på Hellerupvej, hvor der er fælles toiletter, bad i kælderen og to små fælleskøkkener til rådighed for de 60 flygtninge, der med tiden skal bo der.

På kommunens hjemmeside står: ”Gentofte Kommune skal sikre en fælles helhedsorienteret indsats, der giver det bedste udgangspunkt for at flygtninge hurtigt kan skabe sig en ny og god hverdag i Danmark.”(...) ”De skal gøres selvhjulpne og selvforsørgende, så de - med udgangspunkt i samfundets rettigheder og pligter - kan yde deres bidrag som nye borgere i Gentofte Kommune”. Den dagsorden kan vist ingen være uenige i.

Men én ting er de taknemmelige fraser, en anden hvordan man realiserer de smukke hensigter. Hvad betyder integration i praksis? Hvordan hjælper man konkret flygtninge til at ”yde deres bidrag som nye borgere i Gentofte Kommune”?

Gør man det ved at give flygtningene vilkår, der fremmer optimisme, virkelyst og samfundsengagement? Eller ved at tilbyde indkvartering, som hurtigt trækker energi, håb og tro på et godt liv ud af flygtningene? Svaret burde give sig selv.

Gentofte Kommune er befolket med veluddannede, socialt ansvarlige og tolerante borgere, der på mange måder lever op til idealerne om at være ”gode borgere”, dvs. borgere, der hylder individuel og fælles ansvarlighed, og som mener, at det er samfundets opgave at sikre, at alle får muligheder for at realisere det gode liv.

Gentofte Kommune bør derfor unde de mennesker, der har det sværest, de rammer og muligheder, som er nødvendige forudsætninger for at kunne agere som gode borgere.

Publiceret: 30. September 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt