Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det kan vi ikke være bekendt

Poul Balslev-Jørgensen,
Tuborg Sundpark 11, Hellerup

Det er sikkert mange ubekendt, at der på Tuborg Havns nordlige molespids står en stor granitsten med en inskription, der mindes de patrioter, der mistede livet i bestræbelserne på derfra at hjælpe mange tusinde af tyskerne forfulgte medborgere til Sverige.

Nedenfor stenen har de amerikanske og engelske luftvåben nedlagt en kobberplade, der mindes de allierede flybesætninger, der forulykkede i Øresund i deres sønderskudte fly og aldrig nåede hjem.

Bag stenen en mur der, trods næsten totalt forfald, trodser tyngdeloven og endnu står.

Den engelske ambassade lægger med jævne mellemrum en krans og fjerner den igen, når den ikke længere er værdig. I de 10 år, vi har færdedes på molen for at beundre de mange millioner kroner dyre motorbåde, der er fortøjret klos op ad mindesmærket, har Søværnet for lang tid siden lagt en krans. Den ligger der endnu med falmede bånd og rusten ståltråd om pjuskede laurbærblade.

Det er denne ene gang lykkedes en dansk myndighed at forcere det lave, hængelåsudstyrede hegn omkring elendigheden. Selv da danskerne fejrede 70 årsdagen for bruddet med besættelsesmagten henlå stedet upåagtet.

Vores mangel på omsorg for monumentet, der skulle demonstrere vor taknemmelighed over for de ofre, der blev gjort, er uværdig.

Det er vel ikke kommunens ansvar at holde stedet rent og smukt, men kunne man ikke påtage sig at råbe en eller anden myndighed op og få istandgjort skændslen? Hvis man da er enig i, at vi ikke kan være den bekendt.

Publiceret: 24. Januar 2018 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne