Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det misbrugte begreb næstekærlighed

Geoffrey Cain, Rebekkavej 5, 2900 Hellerup

Under den korte overskrift '“Tak til Johs.” roser læser Bodil Kornbæk pastor emeritus Johannes H. Kristensen for et indlæg i Villabyerne.

Samtidigt kritiserer hun herværende blads redaktør for, hvad hun kalder “en tåbelig kommentar” (27. juni). Emnet var næstekærlighed.

Nu har jeg ikke læst de to indlæg, fr. Kornbæk omtaler, men jeg vil gerne give mit besyv med om det meget misbrugte begreb 'næstekærlighed', som alle tilsyneladende forstår som Kristi bud på, at vi skal elske alle mennesker.

Men hvor i bibelen er der belæg for det? Sandt nok sagde Jesus, at man skulle elske sin næste som sig selv (bl. a. i Mathæusevangeliet), men da han bliver spurgt, hvem denne 'næste' var, kom han med lignelsen om den gode samaritaner.

Den gik ud på, at en rejsende var blevet overfaldet af røvere og efterladt ved vejsiden. Tre mennesker kom forbi, de to første hjalp ham ikke, selv om de var fra hans egen stamme, men den tredje hjalp ham.

“Hvem af de tre var hans næste”, spurgte Jesus, idet det fremgår meget klart, at det kun var den, der hjalp ham, der var hans næste. De andre var det ikke - og de røvere, der havde overfaldet ham endnu mindre.

Så det var bestemt ikke alle, der var hans næste. Eller vores.

Publiceret: 13. Juli 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere